Rock News

Cargo va cânta live „Dacă ploaia s-ar opri” simultan pe trei posturi de radio

Două decenii au trecut de la lansarea piesei care e pe buzele tuturor generațiilor de rockeri, iar trupa Cargo are planuri mari pentru a sărbători aniversarea hitului

Sunt multe cântece de la Cargo pe care iubitorii rockului din România le cântă cu orice ocazie. Însă, „Dacă ploaia s-ar opri” e de departe cea mai cunoscută și iubită piesă a trupei. Cu orice prilej, fanii de toate vârstele nu ezită să cânte fiecare vers, iar hitul e fără doar și poate în topul celor mai mari piese din istoria rockului autohton. 

Anul acesta, legendarul cântec împlinește 20 de ani de la lansare, iar Cargo are planuri mari pentru a sărbători ocazia. Despre ele am aflat în direct la #RockFM datorită lui Cristian Hrubaru care i-a avut pe trei dintre membrii trupei la „Rock Driver” în seara asta. 

Cargo pare să nu mai facă față cererii publicului și e continuu pe drumuri. Aceștia concertează perioada asta în mai multe orașe ale țării, urmând să viziteze și comunitățile de români din diaspora.

Cel mai mare concert Cargo al acestui an va avea loc pe 24 februarie la Sala Palatului și va fi dedicat baladelor rock. Pentru cei care se întrebau ce alte piese se vor auzi pe scena Sălii Palatului în afară de „Ziua Vrăjitoarelor” și „Dacă ploaia s-au opri”, Cristian Hrubaru a reușit cu greu să scoată niște detalii de la cei trei rockeri prezenți în studio. „Anumite balade le scoatem de la naftalină tot datorită publicului. De exemplu cântăm "Ana" în variantă originală, electric. În ultima perioadă am început să facem niște surprize oamenilor care vin la concerte. Am început, de exemplu, să cântăm "Mamă", pe care nu am mai cântat-o cam 15 de ani, și începem să cântăm mai multe dintre piesele pe care nu le-am prea cântat live în ultimii ani. Vor fi niște momente frumoase și surprize” ne-au dezvăluit băieții în emisiunea lui Hrubaru. 

Tot de la cei trei am aflat că fanii lor vor auzi o piesă nouă cât de curând. Dacă stăm să ne gândim, cu toții așteptăm de mult noul album al trupei, iar acesta se apropie cu pași rapizi. Cine știe, poate cei care vor fi alături de noi la Sala Palatului pe 24 februarie o vor putea asculta live în premieră. 


20 de ani de la lansarea hit-ului „Dacă ploaia s-ar opri”

Legendarul hit a generat păreri împărțite în cadrul formației înainte de lansare. În timp ce o parte dintre membrii ei erau convinși că piesa va succes nemaipomenit, alții nu erau convinși că va fi așa. Povestea pe larg despre discuțiile din backstage cu privire la piesă o puteți asculta în intervenția Cargo de la „Rock Driver”. 

Nici debutul în spațiul public nu a fost pe alocuri ușor. În timp ce unele posturi de televiziune și radio difuzau masiv „Dacă ploaia s-ar opri”, altele nu o considerau potrivită pentru playlist-urile vremii. Cu toate astea, ea a trecut testele timpului și ale publicului și e acum una dintre piesele de aur ale rock-ului românesc.

În ziua de azi, la orice concert Cargo, fanii așteaptă cu sufletul la gură să cânte cu toată forța versurile melodiei. Iar membrii trupei sunt uimiți să vadă cât de mulți fani din rândul tinerilor și copiilor vin la concerte. 


Cargo va cânta live simultan pe trei dintre cele mai mari posturi de radio din România

Înaintea concertului de pe 24 februarie de la Sala Palatului, Cargo va concerta live simultan pe trei dintre cele mai ascultate posturi de radio din țara noastră. Rock FM, Kiss FM și Magic FM își vor da mâna în cinstea celor 20 de ani de la lansarea hitului „Dacă ploaia de va opri”. Câte un reprezentant al fiecărui post va sta de vorbă cu formația înaintea concertului de la Sala Palatului, urmând ca momentul să fie încheiat cu Cargo, care va cânta live piesa legendară. Rar s-a mai întâmplat o asemenea desfășurare de forțe în radioul românesc, însă cred că suntem toți de acord că o asemenea aniversare merită să fie auzită de cât mai mulți români, iubitori ai muzicii bune.  


Rock Driver - Cargo, despre cei 20 de ani de la "Dacă ploaia s-ar opri"

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:21:50

Rock Driver - 19.04.2024 - The Groovy Bastards, despre lansarea albumului de debut „Charades”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:13:14

Rock Driver - 17.04.2024 - Alin Coiotu' Dincă, despre vestea că Trooper va deschide pentru Bruce Dickinson, pe 3 iunie

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:06:10

Rock Driver - 16.04.2024 - Cătălina Trănescu, directorul general ASPA București, despre campaniile și târgurile de adopție

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:14:33