Rock News

Concertele Pantera de la Rock Am Ring şi Rock Im Park au fost anulate în urma protestelor pentru acuzații de rasism

Aparițiile Pantera la cele două festivaluri rock din Germania din această vară au fost anulate în urma protestelor legate de remarcile rasiste anterioare ale solistului Philip Anselmo.

Trupa reformată cu membrii rămași ai Pantera, Anselmo și Rex Brown (bas), împreună cu chitaristul Zakk Wylde și toboșarul Charlie Benante avea programat să apară la Rock Am Ring și Rock Im Park, două festivaluri rock simultane, care vor avea loc în perioada 2-4 iunie în Nürburgring și, respectiv, Nürnberg. Cu toate acestea, după discuții intense cu artiști, parteneri și fani, promotorii festivalului au decis să scoată Pantera din lineup.

„Trupa PANTERA nu va concerta la Rock Im Park și Rock Am Ring 2023 așa cum a fost anunțat”, au declarat organizatorii Rock Am Ring și Rock Im Park luni seara (23 ianuarie) pe Twitter.

Decizia s-a datorat faptului că Anselmo a făcut un salut în stil nazist când a cântat la evenimentul „Dimebash” din ianuarie 2016 de la Lucky Strike Live de la Hollywood în onoarea regretatului chitarist Pantera, „Dimebag” Darrell Abbott. De asemenea, el a strigat un slogan al supremaţiei albe în timp ce făcea gestul, dar mai târziu a susținut că glumea despre consumul de vin alb în culise și că a reacționat la unii dintre cei din public care îl batjocoreau.

Au existat critici suplimentare cu privire la faptul că Rock Am Ring are loc la Nürnberg (cunoscut sub forma sa engleză Nürnberg), unde susținătorii lui Hitler au organizat o serie de mitinguri în masă ale partidului nazist între 1933 și 1938.

Rock Am Ring/ Rock Im Park prezintă lineup-uri aproape identice, este considerat a fi unul dintre cel mai mare festivaluri anuale din Germania și unul dintre cele mai mari din lume.

Foto: Philip Anselmo și Zakk Wylde, Getty Images/ Guliver.