Rock News

Queen lansează un serial de 50 de episoade pe YouTube: „The Greatest Live”

Queen a lansat un serial care se va desfășura pe parcursul a 50 de săptămâni, pe Youtube-ul oficial, „Queen: The Greatest Live” și care urmează să ofere fanilor o perspectivă asupra live-urilor lor.

Este continuarea serialului anterioar de pe YouTube, „Queen: The Greatest”, care a fost anunțat în martie 2021 și a spus povestea trupei de la primele spectacole până la revenirea cu Adam Lambert. Noua serie promite „filme rare de arhivă, live, spectacole contemporane și interviuri din culise din cele cinci decenii ale Queen”.

Serialul a fost creat de Simon Lupton, care a produs „Queen: The Greatest” și a lucrat și la documentarele „Queen: Rock the World”, „Queen: Behind the Rhapsody”, „Queen: Days of Our Lives”, „Queen on Fire: Live at the Bowl ”și „Queen Live at Wembley '86”.

În primul episod al noului serial, Brian May și Roger Taylor vorbesc despre procesul prin care trec la repetiții și despre modul în care pun cap la cap setlist-urile. 

„În mod normal, cântăm o melodie și vedem dacă merge, dacă credem că va merge live și nu merge întotdeauna live”, spune Roger Taylor. „Unele dintre ele pur și simplu nu sunt potrivite pentru o interpretare incitantă sau antrenantă, captivantă, o interpretare live. Deci, există destul de multe melodii pe care nu le-am cântat niciodată live care au apărut pe albume și probabil din motive întemeiate”.

Mai jos, prima parte din „Queen: The Greatest Live”:

Foto: Getty Images/ Guliver.