Rock News

Robert Plant explică modul în care Phil Collins l-a îndrumat către succes în cariera solo

Plant a spus într-un nou interviu pentru Vulture că fostul baterist Genesis i-a oferit „energie pozitivă” pentru debutul său solo din 1982, „Pictures At Eleven”, album pe care Collins a cântat la tobe pe cinci piese.

„După ce John [Bonham] a murit și nu mai exista Led Zeppelin, trebuia să existe o cale de urmat”, a spus Plant. „M-am zbătut foarte mult pentru că până la 32 de ani, eram într-un fel de aventură sălbatică și absurdă. În mod special, Phil Collins a fost o forță motrice și a avut energie pozitivă cu primul disc, „Pictures at Eleven””.

Plant a spus că Phil Collins l-a admirat foarte mult pe tobosarul Led Zeppelin, John Bonham, care a murit în 1980. „Apoi a venit în turneu cu mine și a spus, „Robert, tipul care a stat în spatele tău toți acești ani a fost eroul meu”, își amintește Plant. "Asta a fost”, a spus el, „orice pot face pentru a te ajuta să revii din nou în formă, sunt aici...”. Este un spirit grozav, un om bun”.

Collins a cântat la tobe la reuniunea Led Zeppelin pentru legendarul concert Live Aid din 1985. Cu toate acestea, Jimmy Page a spus în 2021 într-un interviu că alegerea a fost o greșeală.

Foto: Getty Images/ Guliver.