Rock News

Nirvana va primi un Grammy onorific pentru întreaga carieră

Una dintre cele mai mari aprecieri pe care le poate primi un muzician e recunoașterea întregii contribuții adusă muzicii de către Recording Academy, care oferă premiile Grammy.

Două dintre legendele rockului vor fi onorate pe 4 februarie cu premiul pentru întreaga carieră, la Gala Special Merits Awards din cadrul săptămânii Grammy . Nirvana, alături de Ann și Nancy Wilson de la trupa Heart, vor figura printre artiștii distinși cu acest premiu special. Pe listă se mai află și The Supremes, Nile Rodgers, Slick Rick, Bobby McFerrin și Ma Rainey. Pentru prima oară după pandemia de COVID-19, Gala Special Merits Awards va avea loc la Wilshire Ebell Theatre din Los Angeles., pe 4 februarie, cu o zi înainte de evenimentul principal al săptămânii Grammy – Grammy Awards vor fi decernate pe 5 februarie, la Crypto.com Arena din Los Angeles.


Într-un comunicat de presă citat de publicația Loudwire.com, Record Academy și-a motivat opțiunea de a premia Nirvana pentru întreaga activitate : „Nirvana a fost formată în 1987 de Kurt Cobain și Krist Novoselic și a ajuns pe scena mondială în 1989, odată cu lansarea albumului de debut „Bleach”. Doi ani mai târziu, discul „Nevermind” devenea un simbol pentru întreaga generație tânără. Ajungând pe locul 1 și întrând în GRAMMY Hall of Fame® cu single-ul „Smells Like Teen Spirit”, albumul i-a transformat pe Cobain, Novoselic și Dave Grohl în unele dintre cele mai mari influențe muzicale ale tuturor timpurilor. Cel de-al treilea și ultimul album de studio Nirvana, „In Utero”, a fost lansat în 1993, a completat un parcurs incredibil, care a readus integritatea și pasiunea rock’ n’ roll-ului în topurile muzicale. Prin introducerea lor în galeria Rock & Roll Hall of Fame din 2014 și peste 75 milioane de discuri vândute, Nirvana continuă să fie o inspirație pentru generații de fani din întreaga lume”.



Cât despre Ann și Nancy Wilson de la Heart, aceștia spun: 

Ann și Nancy Wilson primesc recunoașterea în categoria „Lifetime Achievement Award” datorită muncii creative din cadrul trupei Heart. Trupa a fost inclusă în galeria Rock & Roll Hall of Fame, a vândut peste 35 de milioane de discuri, și-a câștigat patru nominalizări Grammy, a avut 10 materiale discografice în Top 10 cele mai bune albume, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, a avut o mulțime de hit-uri No. 1 și a avut cea mai mare serie de albume a unei trupe cu lider feminin care să rămână în topurile Billboard. Influența Heart e resimțită concret peste tot, de la rock până la heavy metal, hip-hop și chiar pop. Pentru toate acestea, muzica lor răsună în aproape fiecare colț al culturii pop.”