Rock News

Brian May de la Queen, făcut Sir de Regele Charles al III-lea

Fondatorul legendarei trupe Queen a fost înnobilat în lista anuală de onoruri de Anul Nou din Marea Britanie

După cum e menționat pe site-ul oficial al trupei, „citația lui May îl recunoaște ca fiind Dr. Brian Harold May CBE” și onorează numeroasele sale contribuții la muzică, astrofizică, bunăstarea animalelor și acțiuni caritabile din ultimele câteva decenii. În mod specific, se menționează că May a fost „numit cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor de către Total Guitar Magazine”, precum și că „prestația Queen la Live Aid din 1985 este recunoscută ca fiind cel mai bun set live din istorie”.

May a reacționat la această distincție cu modestie și obiectivitate: „Sunt fericit și recunoscător că am primit această onoare. Voi privi titlul de Cavaler, nu ca pe o recompensă, ci mai mult ca pe o sarcină - un mandat - pentru mine de a continua să lupt pentru dreptate - de a fi o voce pentru cei care nu au voce.  Mă voi strădui să fiu demn - să fiu acel Cavaler în armură strălucitoare.”

În același timp, el a recunoscut un alt avantaj inerent acceptării acesteia. „Poate că mai mulți oameni mă vor asculta decât m-ar asculta altfel, știți, dacă ar fi vorba de Sir Brian la telefon”, a declarat el pentru Associated Press.

May a mai primit, în 2005, titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE).