Rock Evergreen

Interviu cu Kelly Hansen

Interviu cu solistul formației Foreigner după cei 40 de ani de activitate, realizat de Lenți Chiriac de la publicația Sunete

Kelly, cum ai trăit momentul în care ai fost cooptat în Foreigner ca înlocuitor al lui Lou Gramm?

Kelly Hansen: A fost un moment nou pentru mine și o presiune suplimentară, dar mi-am spus că trebuie să fac acest pas indiferent ce vor spune fanii Foreigner. Știam că unii nu-l vor putea uita pe Lou, dar m-am gândit că alții îmi vor da credit și că vor înțelege că Foreigner este o trupă care evoluează. Din fericire, am avut noroc pentru că publicul a fost alături de mine, iar acum, după 14 ani în Foreigner, am ajuns să simt feelingul trupei, să înțeleg fiecare piesă. Mi-a luat ceva timp, dar acum totul este în ordine.


Cum a fost în studio alături de Foreigner la înregistrarea discului Can’t Slow Down?

Kelly Hansen: În acea perioadă aveam multe concerte, aveam o activitate live intensă și, la un moment dat, am stat de vorbă cu Mick Jones și i-am spus – Mick, am făcut de toate până acum, dar nu am înregistrat încă niciun disc... Așa că ne-am apucat de treabă și vreun an am compus pe unde am putut – în camera de hotel, în autobuz, în backstage. Peste tot. Întreg discul a fost compus de mine și de Mick cu ajutorul lui Marti Fredriksen. Apoi, totul a decurs bine în studio. Știam ce aveam de făcut.


De ce a durat așa de mult ca Foreigner să revină cu un nou album?

Kelly Hansen:Kelly Hansen: Atunci când trupa a fost reformată în 2005 am avut foarte mult de lucru pentru activitatea live și nu am găsit timp pentru realizarea unui album. Aveam de organizat turnee destul de lungi, toată lumea ne chema peste tot și nimeni nu se gândea atunci la un nou disc. Pe de altă parte, era prea devreme să tragem un nou album. Abia venisem în grup și trebuia mai întâi să mă acomodez cu spiritul Foreigner.


Apropos, aveți în plan un nou set de piese?

Kelly Hansen: Avem ceva idei, am tras ceva material, dar nu l-am pus cap la cap. Din păcate, suntem din nou ocupați cu activitatea live și nu prea avem timp. Ne-ar trebui o perioadă mai lungă de liniște să adunăm totul pe un CD, dar cred că acele vremuri au cam trecut. Acum toți trag câteva piese și le promovează pe net. Discurile nu mai sunt la mare căutare, dar vom face ceva în acest sens. Avem însă în plan ceva material video. Am tras un show în Elveția cu o orchestră simfonică și un cor format din cinsprezece persoane și show-ul va apărea în format DVD, dar și ca CD. Mai avem un show tras anul trecut în America, în formula de aur. 


Observ că aveți destul de multe turnee și anul acesta, dar două se suprapun.

Kelly Hansen: Juke Box Hero Live este un turneu ce va avea loc doar pe perioada verii, turneu în care va cânta și Whitesnake, cu Jason Bonham la tobe. În rest, suntem în turneul de aniversare a 40 de ani de activitate. 


Kelly, cum simți Foreigner în actualul context rock?

Kelly Hansen: Anul acesta aniversăm 40 de ani de activitate ceea ce este un lucru uimitor pentru noi. Am observat că de la an la an publicul nostru se mărește și că redevine ce a fost în anii 80. Cel puțin din 2005 am simțit acest lucru. Acest lucru este ușor de observat, pentru că am urmărit cu atenție vânzările de bilete an de an.