Morning Glory

Crăciunul Focșaniului de demult

Micutzu ne-a povestit azi-dimineață câteva dintre traumele sale legate de sărbători

Azi-dimineață, în organizația de bază, am intrat în atmosfera festivă alături de Micutzu, care ne-a vorbit despre câteva dintre sechelele Crăciunurilor din era de glorie a orașului Focșani. Bine, asta după ce a fost dezbătută veșnica problemă: e Brăila parte din Moldova? Reamintim rezoluția Roșcatului: dacă Brăila făcea parte din Moldova, Moldova s-ar fi numit Brăila. 

Tuturor ni s-a făcut instructajul de către părinți înainte să plecăm la colindat. Nu te depărta de grup, fii politicos și nu intra în casa omului! Poate Micutzu nu a avut parte de acest set de reguli, întrucât într-o iarnă a mers singur la colindat. Poate din cauză că arăta mult mai în vârstă decât era. Ce-i drept, nu i se deschidea ușa prea des, tocmai că din cauză că, la opt ani, arăta a băiat de liceu, însă o doamnă de la etajul cinci l-a poftit înăuntru. Cosmin a descris cât de ciudată a fost experiența și cum se simțea sub privirile dubioase ale străinilor. Totul pentru o mandarină...

Focșaniul de pe vremea copilăriei lui Micutzu nu avea prea multe decorațiuni sau brazi, însă avea un Moș Crăciun. Nu e de mirare că bietul comediant a rămas cu sechele după ce a făcut poze cu el. Costumul era ceva parcă ieșit din URSS, după spusele invitatului. „Era ca un Moș made in China pentru Uniunea Sovietică,” a precizat el.

În orice caz, Crăciunul din zilele noastre e mult mai deranjant, din perspectiva lui Cosmin. El susține că facem prea mare aglomerație când mergem după cadouri. El a sugerat să comandăm pe Net din confortul casei noastre, că iar facem trei ore în trafic.

Micutzu, mulțumim că ne-ai împărtășit aceste momente grele. Suntem aici pentru tine în acea dată pe an când ne vedem! 

Ascultă emisiunea pe rockfm.ro, dacă dimineață te-a mușcat musca țețe. 


Morning Glory - 14.12.2022 - invitat Micuțu

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:50:31

Morning Glory - 25.04.2024 - Paul Ipate

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:07

Morning Glory - 24.04.2024 - ADA CONDEESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:11:49

Morning Glory - 23.04.2024 - Emanuel Pârvu

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:25:01