Rock News

Metallica face trei anunțuri uriașe dintr-un foc

Metallica tocmai a anunțat pe canalele de social media că lansează un single, un album și pleacă într-un turneu mondial special de promovare.

Știrea sfârșitului de an vine în această seară de la legendarii rock-ului mondial. Metallica tocmai a lansat o piesă, intitulată „Lux Æterna”, primul extras pe single de pe viitorul lor album. Piesa și anunțul albumului vin după șase ani în care fanii au așteptat cu sufletul la gură un nou material discografic. 


Turneul de promovare va include două concerte în fiecare dintre destinațiile în care vor opri titanii rockului mondial, care menționează că fiecare pereche de concerte va conține câte doua setlist-uri diferite. În plus, aceștia promit un line-up de trupe importante pentru deschiderea fiecăruia dintre concerte. 

Noul album se numește „72 seasons” și se va lansa pe 14 aprilie, anul viitor. Discul vine la peste șase ani după „Hardwired...to Self-Destruct”, ultimul album de studio lansat de Metallica. De atunci, au scos un album live, au reeditat niște clasice, au scos un album de cover-uri și au reintrat în vârful topurilor cu „Master of Puppets”, după ce piesa a fost inclusă pe coloana sonoră a serialului Netflix „Stranger Things”. 

Într-un comunicat de presă din partea trupei, citat de publicația Pitchfork, Hetfield explică numele noului album Metallica: „72 de anotimpuri. Adică primii 18 ani din existența noastră, care ne formează adevăratul sau falsul ‚sine’. Conceptul că ni s-a spus de către părinți „cine suntem”. O posibilă încadrare a tipului de personalitate care ne definește. Cred că cel mai interesant lucru este studiul continuu al acestor convingeri și al modului în care ele ne afectează percepția asupra lumii de azi. O mare parte din experiența noastră adultă e o reconstituire sau o reacție a experiențelor din copilărie. Prizonieri ai copilăriei sau eliberarea de acele lucruri care ne țin captivi.”


Albumul „72 seasons” va conține următoarele piese:

01 72 Seasons

02 Shadows Follow

03 Screaming Suicide

04 Sleepwalk My Life Away

05 You Must Burn!

06 Lux Æterna

07 Crown of Barbed Wire

08 Chasing Light

09 If Darkness Had a Son

10 Too Far Gone?

11 Room of Mirrors

12 Inamorata