Rock News

Momente memorabile de la Vița de Vie Simfonic 2018 înainte de concertul de mâine

Unele dintre cele mai bune momente din concertul Vița de Vie Simfonic 2018 înainte de marele lor concert simfonic de mâine seară de la Sala Palatului

Vița de Vie va lua cu asalt scena Sălii Palatului mâine într-un super concert simfonic alături de orchestra Filarmonicii din Târgu Mureș. Concertul face parte dintr-un proiect pe care trupa l-a început alături de aceeași orchestră în 2018, când au cântat împreună în seara de închidere a festivalului Awake un adevărat maraton Vița de Vie simfonic. Într-o discuție  cu Adrian Despot  despre seara de mâine, acesta numea concertul din 2018 „un test” înainte de a aduce în București cu adevărat marele lor simfonic. 


„Luna și noi”

 

Versiunea originală a piesei „Luna și noi” este înregistrată alături de grupul a cappella The Blue Noise, care va deschise concertul Vița de Vie Simfonic de mâine seară. Personal, mi s-a părut întotdeauna că originalul piesei atinge deja maximumul forței de a putea emoționa. Cu toate astea, când am ascultat versiunea simfonică, am simțit fiori de emoție în fiecare secundă a cântecului. Abia aștept să retrăiesc senzația respectivă live mâine seară!

„Iamma”

„Iamma” e una dintre piesele Vița de Vie care, trebuie să recunosc, mi-au plăcut mai tare în varianta acustică decât cea electrică. E incredibil cât se poate schimba o melodie atunci când îi explorezi valențele în electric, acustic sau simfonic. 


„Metaforă de toamnă”

 

„Metaforă de toamnă” nu a fost neapărat în topul meu cu cele mai ascultate piese de la Vița de Vie, însă mi-a rămas gândul la ea de când am jucat #PieseleVieții cu Adrian Despot și -a povestit că piesa asta îl definește destul de bine, în special pentru că metafora luptei dintre minte și suflet e un subiect în jurul căruia s-a învârtit în multe momente din cariera sa. 

„Basul și cu toba mare” 


Hai să fim serioși, nu poți să te gândești la Vița de Vie și nu poți să pleci de la un concert al lor până nu cânți tare cu ei „Basul și cu toba mare”. 

Bilete la concertul Vița de Vie Simfonic de mâine, aici