Rock News

Judas Priest a cântat alături de K.K. Downing la ceremonia de includere în Rock And Roll Hall Of Fame

Judas Priest s-a reunit cu chitaristul K.K. Downing pentru prima oară în ultimii 13 ani și cu bateristul Les Binks pentru un scurt concert, format din trei melodii, la ceremonia de includere în Rock And Roll Hall Of Fame de sâmbătă seara (5 noiembrie) din Los Angeles.

Priest a primit premiul de excelență muzicală, iar la eveniment au mai fost onorați Eminem, Dolly Parton, Duran Duran, Lionel Richie, Pat Benatar, Eurythmics și Carly Simon la categoria Interpreți.

Lui Halford, Hill, Tipton și Travis li s-au alăturat Binks, Downing și actualul chitarist Richie Faulkner pentru un mix de trei melodii, format din „You’ve Got Another Thing Comin’”, „Breaking The Law” și „Living After Midnight”.

Preist a fost inclusă de Alice Cooper, care i-a prezentat drept o trupa esențială pentru heavy metal: "Au definit sunetul pe care îl cunoaștem al heavy metal-ului, iar sound-ul lor este inconfundabil. Și ce poți spune despre vocea lui Rob Halford? Niciodată țipetele nu au acoperit o asemenea gamă. Există vreo emoție pe care să nu o poată exprima?”.

Rob Halford a folosit platforma pentru a evidenția unitatea comunității metal: „Sunt homosexualul din trupă”, a spus el. „Vedeți, despre asta este vorba în heavy metal. Ne numim o comunitate de heavy-metal care este atotcuprinzătoare, indiferent de identitatea ta sexuală, cum arăți, culoarea pielii, în ce crezi sau nu crezi. Toată lumea este binevenită”.


Tot în cadrul ceremoniei, Rob Halford s-a alăturat legendei country Dolly Parton pentru a interpreta melodia ei clasică, „Jolene”. De asemenea, au apărut alături de ei ca parte a unui super jam și ceilalți nominalizați ai Rock Hall, inclusiv Pat Benatar, Annie Lennox și Simon Le Bon de la Duran Duran.


Steven Tyler s-a alăturat lui Eminem pe scenă pentru a cânta „Dream On”, din care Eminem a folosit un sample pentru piesa sa din 2002, „Sing For The Moment”. De asemenea, lui Eminem s-a alăturat în timpul spectacolului și Ed Sheeran, care a cântat la chitară „Stan” (piesa originală este sample-ul lui Dido „Thank You”).