Rock News

K.K. Downing va cânta alături de Judas Priest la ceremonia Rock & Roll Hall of Fame

Chitaristul K.K. Downing a confirmat că va cânta alături de Judas Priest la ceremonia de includere în Rock & Roll Hall of Fame, pe 5 noiembrie, la Los Angeles. Fanii se pot aștepta la o reuniune în toată regula în noiembrie.

Anterior, basistul Ian Hill dăduse știrea, dar este pentru prima dată când confirmarea vine chiar din partea lui Downing însuși.

Judas Preist va primi Premiul de Excelență Muzicală la eveniment, acolo unde Eminem, Dolly Parton, Duran Duran, Lionel Richie, Pat Benatar, Eurythmics și Carly Simon vor fi incluși la categoria Interpreți.

Premiul pentru Excelență Muzicală este acordat artiștilor, muzicienilor, compozitorilor și producătorilor a căror originalitate și influență în crearea muzicii au avut un impact hotărâtor asupra muzicii.

După ce a fost eligibilă pentru inducludere începând cu 1999, Judas Priest este în cele din urmă inclusă in RARHOF.

În 2018, în timpul unei conferințe de presă din Indonezia, Halford a spus: "Lumea are opinii diferite despre acest Rock And Roll Hall Of Fame. Este un subiect controversat pentru unii muzicieni.

Dar cred că, în general, nu este diferită de celelalte instituții cu aceeași vechime din America, cum ar fi Basketball Hall Of Fame și Football Hall Of Fame.

(...)

Deci, dacă asta se va întâmpla pentru Judas Priest, cred că va fi un moment minunat, pentru că suntem o trupa britanică de heavy metal și Rock And Roll Hall of Fame este o instituție americană" (...) Cred că vom ajunge acolo în cele din urmă, să sperăm".

În 2021, fostul chitarist Judas Priest, K.K. Downing, declara că "Judas Priest a fost viața mea".

El a vorbit despre faptul că nu a urmărit niciodată oportunități muzicale în timp ce a fost membru Priest (timp de peste patru decenii). „Priest a fost viața mea. Tot ceea ce mi-am dorit a fost să fiu în Priest. Am fost loial trupei. Nu am părăsit trupa, așa cum au făcut Glenn [Tipton, chitară] și Rob [Halford, voce]. Nu am înregistrat cu alți muzicieni, nu am vrut să fac LP-uri cu alți muzicieni și să am propriul meu magazin online și să-mi vând propriile tricouri; nu am făcut-o niciodată. Am fost pe deplin dedicat trupei. Dacă aveam idei muzicale bune am vrut să fie folosite în Priest. 

Foto: Getty Images/ Guliver.