Rock News

Brian Johnson: inima trupei „a încetat să mai bată” când a plecat Malcolm

Solistul AC/DC, Brian Johnson, a reflectat asupra plecării din 2014 a chitaristului Malcolm Young, spunând că inima trupei „a încetat să mai bată” când a plecat.

În aprilie 2014, grupul a anunțat că Young va „lua o pauză din trupă din cauza stării de sănătate”. La acea vreme, au fost împărtășite puține detalii despre natura stării lui Young, iar zvonurile au inundat internetul. Mai târziu, publicul a aflat că Young fusese diagnosticat cu demență.

„Când Malcolm a părăsit AC/DC în 2014, inima trupei a încetat să bată”, își amintește Johnson în viitoarele sale memorii „The Lives of Brian” (retipărit de Classic Rock). "Până în ziua de azi, mi-e dor de el mai mult decât aș putea spune vreodată în cuvinte". Solistul adaugă că Young „avea demonii lui, dar i-a învins și a făcut-o bine”.

Din punct de vedere tehnic, Johnson crede că nu a existat un chitarist ritmic mai bun decât Young. „Îîn spatele acestui sunet puternic, a existat o subtilitate pe care criticii muzicali nu au putut-o înțelege niciodată”. „Stăt în dreapta lui pe scenă, nu puteam decât să mă minunez de om. Dar mi-am păstrat admirația pentru mine în cea mai mare parte pentru că nu era genul de tip căruia îi plăcea să primească un compliment”.

Young a murit pe 18 noiembrie 2017. „Avea doar 64 de ani când demența cu care se lupta de ani de zile l-a învins în sfârșit”, își amintește Johnson. „O zi cu adevărat îngrozitoare”.

Stevie Young, nepotul lui Malcolm, i-a luat locul în AC/DC și de atunci a rîmas în trupă.

Memoriile lui Johnson urmează să fie lansate în SUA pe 25 octombrie.