Rock News

Europe se pregătește de aniversarea a 40 de ani de activitate

Trupa suedeză de rock Europe lucrează la un documentar și plănuiește să lanseze mai multe surprize pentru fani

Solistul, Joey Tempest, a vorbit foarte deschis despre experiența formației Europe în turnee și despre cum, tineri fiind, timpul parcă trecea mai încet în anii 1980, într-un interviu extrem de palpitant din cadrul podcastului, „Behind The Vinyl” cu Steven Macri. Totuși, cea mai importantă parte a emisiunii a fost discuția despre ce plănuiesc membrii pentru aniversarea a 40 de ani de activitate, care va avea loc în 2024. 

Europe va lansa, în doi ani, un album nou, mult-așteptata continuare a albumului „Walk The Earth” din 2017.  „Vom începe să înregistrăm muzică și să producem un documentar anul viitor, pe care sperăm să îl scoatem în toamnă (...). Vrem să înregistrăm piese noi și să lansăm una sau două noi anul viitor, iar apoi vom organiza marea lansare (a albumului) anul următor,” a declarat artistul. 

 Totodată, formația dorește să scoată și o cutie de colecție aniversară pentru fanii înrăiți Europe. Conținutul acesteia e încă în curs de elaborare: „(...) vom scoate o cutie de colecție, sperăm, cu toate albumele. (...) Cel puțin asta plănuim în acest moment.” Tempest a declarat că formația nu știe sigur dacă va include și altceva în afară de albume. „Bineînțeles că putem include momente live,  asta putem face, dar din studio nu e prea mult material. Am fost cam plictisitori. Intrăm cu 12 cântece și ieșim cu 12 cântece,” a explicat artistul, când a fost întrebat dacă în cutia de colecție vor fi incluse piese nelansate.