Rock News

Europe înregistrează „Walk The Earth” în variantă acustică

Muzicienii au decis să doneze toate veniturile de pe urma vizualizărilor și share-urilor către organizația „Medici fără Frontiere”.

Doi dintre muzicienii cunoscuți pentru rolul jucat în componența formației Europe au decis să pună osul la treabă în lupta împotriva noului coronavirus, după cum ne atrag atenția cei de la Planet Rock. Solistul Joey Tempest și keyboardistul Mic Michaeli au înregistrat o versiune acustică a melodiei „Walk The Earth”, veniturile obținute în urma vizualizărilor și share-urilor fiind donate către organizația umanitară internațională „Medici fără Frontiere”.

În descrierea clipului, Joey a declarat că alegerea organizației pe care să o susțină a fost una logică. „Fac o treabă uimitoare pe front în peste 70 de țări din jurul lumii,” a spus el. „Simțim, de asemenea, că melodia Walk The Earth se potrivește circumstanțelor actuale. Chiar și interpretată într-o formă mai sobră, simțim că piesa încă transmite mesajul uman de bază al supraviețuirii, spiritului și perseverenței într-o eră foarte problematică”.

Partea de pian a fost înregistrată de Mic în Suedia, aceasta ajungând la Joey, în Londra, pe mail. „A fost o modalitate interesantă de a lucra și s-ar putea să vedem dacă mai facem ceva (n.r. de genul) pe viitor, poate alături de ceilalți membri ai trupei”.

Melodia „Walk The Earth” este extrasă de pe cel mai recent album al muzicienilor de la Europe, care poartă aceeași denumire cu cea a piesei. Acesta a apărut pe piață în luna octombrie a anului 2017, fiind înregistrat la studiourile Abbey Road, din Londra.