Rock News

Început exploziv al turneului european The Cure

The Cure, trupa britanică de gothic rock, i-a surprins plăcut pe fani în primul concert al turneului

Turneul european din 2022 al formației The Cure a fost inaugurat aseară în Riga, Letonia, și a adus pe scenă mai multe surprize pentru fanii înfocați. Prima dintre ele a fost Perry Bamonte, chitaristul și clapistul care a cântat alături de trupă timp de 15 ani, și care a revenit în trupă în mod oficial ieri, după 17 ani de pauză. Formația The Twilight Sad, trupa preferată a lui Robert Smith, e invitatul special al turneului și va deschide fiecare concert. 

Formația a mai luat prin surprindere mulțimea, cântând în premieră două cântece de pe albumul ce urmează să fie lansat, cel mai probabil, anul acesta, „Songs Of A Lost World”. „Merită așteptarea. Cred că e cel mai bun pe care l-am făcut” a declarat solistul, Robert Smith, pentru NME. 

Spectacolul a început cu una dintre piesele noi, „Alone”, o compoziție exuberantă și dulce-amăruie. După prima parte a concertului, care a inclus hituri precum "Pictures of You", "Trust", "Fascination Street" și "In Between Days", The Cure a prezentat "Endsong", o piesă semnificativ mai sumbră, tot de pe următorul album. 

Formația s-a întors pe scenă pentru bisuri, în cadrul cărora a interpretat alte piese foarte îndrăgite, „Plainsong”, „Close To Me”, „Friday I’m In Love” and „Boys Don’t Cry”. 

Discuțiile despre albumul nou au început în 2020, iar astă-primăvară, solistul a declarat pentru NME că lucrau la material nou și că sperau că vor putea cânta piese inedite în turneul din toamna aceasta. Încă nu se știe când va fi lansat „Songs Of A Lost World”, însă Smith asigură fanii că va apărea „cât de curând”. El a adăugat că în 2019, în timpul pandemiei, formația începuse să lucreze, de fapt, la două albume și că, din cauza asta, au avansat destul de încet. 

Ultima apariție a lui Smith în fața publicului, înainte de startul turneului, au avut loc la BandLab NME Awards 2022, unde a câștigat premiul pentru cel mai bun cântec din Marea Britanie pentru colaborarea sa cu Chvrches, "How Not To Drown".

The Cure a concertat în București, pe 22 iulie 2019, la Rock The City, în Piața Constituției.

Puteți afla mai multe despre datele turneului european al formației The Cure, pe site-ul lor.  




Foto: Mihai Vasilescu