Rock News

Foo Fighters anunță compilația „The Essential Foo Fighters”

Albumul urmează să sosească luna viitoare pe 28 octombrie prin Sony Music și va conține o serie dintre cele mai mari hituri ale trupei.

„The Essential Foo Fighters” îi urmează LP-ului „Greatest Hits” al lui Dave Grohl și co. din 2009 și este compus din numeroase piese de succes de pe parcursul carierei: „Everlong”, „Times Like These”, „My Hero”, „Best Of You”, „The Pretender”, „All My Life” și multe altele. Un total de 19 piese sunt prezentate pe ediția de CD, iar două piese suplimentare, „Breakout” și „Waiting On A War”, vor apărea pe versiunea de vinil.

La sfârșitul acestei luni, Foo Fighters va organiza al doilea concert omagial pentru toboșarul lor, concert care va avea loc la Los Angeles pe 27 septembrie, la The Kia Forum. Printre invitații concertuului sunt Gene Simmons de la Kiss, Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Alanis Morissette, în a cărei trupă a cântat Taylor Hawkins la începuturile carierei, Geddy Lee și Alex Lifeson (Rush) și mulți alții.

Pe 3 septembrie, trupa a găzduit primul spectacol in memoriam Taylor Hawkins pe stadionul Wembley, cu invitații: Brian Johnson, Wolfgang Van Halen, Violet Grohl, Mark Ronson, Chrissie Hyde, Lars Ulrich, Them Crooked Vultures sau Brian May.

La aproape două săptămâni după concertul de la Londra, două clasice de la Foo Fighters — „Everlong” și „My Hero — au urcat în patru topuri Billboard diferite, „Everlong” prinzând chiar locul 1 în clasamentul Hot Hard Rock Songs.

Foto: Getty Images/ Guliver.