Rock News

Concertul omagial pentru Taylor Hawkins: Foo Fighters, Brian May, Paul McCartney sau Brian Johnson, în fața a 75 000 de oameni pe Wembley

„Familia” a fost tema centrală a concertului omagiu al Foo Fighters pentru bateristul Taylor Hawkins pe stadionul Wembley din Londra sâmbătă seara. Spectacolul, cu o audiență de 75 000 de fani, a prezentat unele dintre cele mai mari nume din muzica, de la Paul McCartney la Queen și Brian Johnson, sărbătorind viața și moștenirea lui Hawkins. Liam Gallagher a deschis spectacolul cu o interpretare a „Rock And Roll Star” de la Oasis, în timp ce Josh Homme a urcat pe scenă cu un cover după David Bowie, „Let's Dance”.

Brian Johnson a cântat alături de Lars Ulrich „Back In Black”, în timp ce Paul McCartney a oferit o interpretare a clasicului The Beatles „Helter Skelter” şi un duet cu Chrissie Hynde pe „Oh! Darling”.

Brian May, Roger Taylor, Sam Ryder (pe voce) & Foo Fighters au interpretat din repertoriul Queen „Somebody to Love”, în timp ce Brian May - singur - a cântat „Love of My Life”, amintindu-și că în urmă cu 30 de ani l-a cântat pentru Freddie Mercury.

Până la sfârșitul nopții, totuși, unele din cele mai memorabile interpretari au venit din partea nou-veniților, unii cu pedigree în muzica rock: Shane Hawkins, Violet Grohl sau Nandi Bushell.

Fiul lui Taylor Hawkins, Shane, și-a onorat tatăl cu o interpretare alături de Foo Fighters la concertul omagial de la Londra. Shane (16 ani) s-a așezat în spatele setului de tobe pentru cântecul din 1997 „My Hero”.