James Hetfield, omul care a modelat metalul

James Hetfield împlinește azi 59 de ani, iar metalul îl serbează astăzi pe unul dintre cei mai mari. Am mers în spate, uitându-ne cum a început cu muzica, care îi sunt pasiunile și care au fost evenimentele care i-au marcat viața.

Share

Origini și background

1. James Hetfield provine dintr-o familie cu descendenți britanici, germani, irlandezi și scoțieni. Mama lui James Hetfield, Cynthia Hetfield a fost cântăreață de operetă, iar tatăl lui, Virgil Hetfield - șofer pe camion. Părinții lui erau adepții Științei Creștine. Aceștia nu credeau în puterea mediciniei nici chiar în momentul în care mama artistului s-a îmbolnăvit de cancer. Mai târziu, chitaristul a scris despre cum a fost crescut într-o familie credincioasă în cântecul „The God That Failed” de pe „Black Album”, un laitmotiv care se regăsește și-n alte compoziții muzicale. Din păcate, mama rockerului a murit de cancer când James avea 13 ani, iar tatăl lui l-a părăsit, „fără să spună un cuvânt”, după cum a declarat chiar Hetfield.


2. Născut în Downey, California, James Alan Hetfield a început cursurile de pian la vârsta de 9 ani. Cinci ani mai târziu, artistul a descoperit instrumental care avea să-i schimbe viața, chitara. În adolescență, James a activat în două trupe. Acestea se numeau Leather Charm și Obsession.3. Cum a ajuns James Hetfield în trupa Metallica? Simplu. După ce a văzut un anunț postat de toboșarul formației, Lars Ulrich.Accidentul pirotehnic

4. La cinci zile după ziua de naștere a lui James, din 1992, o încărcătură pirotehnică a explodat lângă el în timpul unui concert la Montreal. În timp ce chitara lui l-a protejat de cele mai grave explozii, a suferit totuși arsuri de gradul doi și trei din cauza incendiului care i-a cuprins partea stângă. Din fericire, artistul s-a recuperate repede și s-a întors pe scenă 17 zile mai târziu.

Puteți urmări un video, aici.


Despre hobbie-uri și alte pasiuni costisitoare

5. Hetfield iubește să se dea cu skateboardul, dar există o clauză în contractul său care îi interzice să facă acest lucru în timpul turneelor Metallica. Acest lucru se datorează faptului că și-a rupt brațul de câteva ori de la skateboarding, ceea ce l-a împiedicat să cânte pe scenă. Cu toate astea, skateboardingul nu este singurul lui hobby. Artistul mai practică snowboardingul, schi nautic, jet ski, să schițeze, vânătoare și personalizarea mașinilor și motocicletelor.6. O mașină pe care o deține James este un Chevy Blazer numit The Beast (Bestia), deoarece este echipată pentru a supraviețui oricărei catastrofe, de la cutremure la explozii nucleare.


7. Printre cele mai importante mașini pe care le deține James în colecția sa de clasice mai găsim:

1. 1936 Auburn Roadster

2. 1937 Lincoln Zephyr

3. 1948 Jaguar

4. Pickup Ford F-100

5. Oldsmobile "Grinch"

6. Buick Skylark „Zgârie-nori”

7. 1936 Ford „Iron Fist” Coupe


Familia

8. Soția lui James a fost designerul de costume pentru trupa Metallica. Francesca este din Argentina și l-a cunoscut pe Hetfield în timpul unui turneu din 1992, intitulat Wherever We May. Cei doi s-au căsătorit în 1997 și au împreună 3 copii, Cali născut în 1998, Castor născut în 2000 și Marcella în 2002.


Share