Rock News

Brian Molko de la Placebo, despre motivul pentru care trupa a ales să facă un cover pentru „Running Up That Hill”

Brian Molko de la Placebo a vorbit despre legătura trupei cu Kate Bush și despre motivul pentru care au ales să facă un cover pentru „Running Up That Hill”.

Cântecul original și-a regăsit popularitatea după ce a apărut în cel de-al patrulea sezon al „Stranger Things”. Piesa – care apare pe cel de-al cincilea album de studio al lui Bush din 1985, „Hounds Of Love” – a ajuns pe primul loc în topul single-urilor din Marea Britanie la începutul acestei luni.

Într-un interviu acordat pentru The Guardian, solistul Placebo a dezvăluit cum a aflat pentru prima dată de Kate Bush. „Prima mea expunere la Kate Bush a fost videoclipul pentru „Babooshka” când eram preadolescent”, a spus el.

„Nu am mai văzut așa ceva: cine este această persoană din spațiul cosmic, care cântă un cântec incredibil de ciudat? Am fost complet captivat de această femeie frumoasă care avea atât de multă carisma și părea atât de unică.

Atunci am descoperit că fratele meu mai mare avea [album] „The Kick Inside”, așa că mi s-a făcut cunoștință cu „The Man With the Child in His Eyes” și „Wuthering Heights”. Apoi [în 1985] „Hounds of Love” a apărut și m-a bulversat complet”.

Placebo a interpretat „Running Up That Hill” în 2003, cântecul devenind prima piesă de pe albumul „Covers” al trupei în același an. Coverul lor a ajuns pe locul 44 în UK Singles Chart în 2006, după ce a fost folosită în timpul premierei din cel de-al patrulea sezon al filmului „The O.C.”.