Rock News

Paul McCartney a concertat la Glastonbury 2022, cu invitații Dave Grohl, Bruce Springsteen și virtual, John Lennon

Paul McCartney a urcat sâmbătă seara pe Pyramid Stage la Glastonbury 2022, cu Dave Grohl, aflat la prima sa apariție publică de la moartea bateristului Foo Fighters, Taylor Hawkins, din martie, Bruce Springsteen și virtual, John Lennon.

Apariția fostului coleg de trupă din Beatles a fost posibilă datorită efecte speciale realizate de regizorul „Lord of the Rings”, Peter Jackson.

McCartney, care a împlinit 80 de ani săptămâna trecută, a fost cel mai bătrân headliner din istoria de 52 de ani a Glastonbury, iar despre show-ul lui, The Guardian scrie că a fost „fenomenal”.

Bruce Springsteen i s-a alăturat pe scenă pentru un duet pe melodia „I Wanna Be Your Man”, în timp de Dave Grohl a interpretat „I Saw Her Standing There” și „Band on the Run” de la Wings.




„I've Got a Feeling” a fost melodia aleasă pentru apariția lui John Lennon. „Știu că este virtual, dar haide, este John. Ne-am întors împreună”, a spus Macca pe scenă.


Cei 100.000 de spectatori ai festivalului i-au cântat fostului membru The Beatles "La mulţi ani", înainte de a asculta clasicele "Can't Buy Me Love", "Love Me Do", "Blackbird", "Helter Skelter", "Let It Be" sau "Hey Jude". 

În cadrul acestei ediţii, festivalul şi-a sărbătorit 50 de ani de existență cu doi ani întârziere, după anulările ultimelor două ediţii din cauza pandemiei.

Festivalul a fost marcat şi de un mesaj pe ecran gigant transmis de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care le-a cerut participanţilor susţinerea lor în faţa invaziei ruse care împiedică ucrainenii să "profite de libertate şi de această vară minunată".