Rock News

Managerul Kiss nu știe dacă Ace Frehley și Peter Criss vor lua parte la concertul final al legendarului grup

KISS și-a lansat turneul de rămas bun în ianuarie 2019, dar a fost forțată să o suspende în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19. „End Of The Road” a fost programat inițial să se încheie pe 17 iulie 2021 în New York, dar de atunci a fost prelungit cel puțin până la începutul anului 2023. Turneul a fost anunțat în septembrie 2018, după o interpretare KISS a melodiei clasice a trupei „Detroit Rock” la „America’s Got Talent”.

În lunile după ce KISS a anunțat „End Of The Road”, fanii s-au întrebat dacă membrii originali Frehley (chitară) și Criss (tobe) vor fi implicați în turneu, mai ales având în vedere aparenta bunăvoință aratată recent de membrii grupului, Paul Stanley, Gene Simmons și Ace Frehley. 

De altfel, cel mai recent album original al lui Frehley „Spaceman” – un titlu sugerat de Simmons însuși – conține două melodii pe care cei doi le-au scris împreună, iar duo-ul a încheiat un turneu comun în Australia în vara anului 2018, după care Frehley și-a concediat trupa de susținere solo și a angajat-o pe cea a lui Simmons.

Într-un nou interviu pentru VWMusic, McGhee a fost întrebat dacă Frehley și Peter vor avea vreo implicare în concertul final al KISS. 

El a răspuns: „Sincer, nu știu. (...) Ei bine, nu vorbim cu Peter, dar vorbim cu Ace. Nu am mai vorbit cu Peter de mult timp. Dar știi ceva? Ei au făcut parte din trupă, au ajutat la înființarea acestei trupe și au ar trebui să facă parte din sfârșitul acestui lucru. Ei au început asta, așa că într-un fel ar trebui să poată împărtăși acel reflector, la ieșire. Acum, indiferent dacă se întâmplă sau nu, n-o să avem șase bărbați acolo, la machiaj. Asta nu se va întâmpla".

McGhee a vorbit anterior despre cum ar putea arăta concertul final al Kiss, în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri pentru „Kiss Kruise” din noiembrie 2019.

„Vrem să îi includem pe toți cei care au cântat în KISS pentru a sărbători cei 45 de ani de KISS”, a spus el atunci. „Și toți – Vinnie Vincent și toți ceilalți – care [au] cântat cu KISS fac parte din toată această sărbătoare a 45 de ani. Deci, încă ne gândim la ce vom face în show-ul final al KISS”.

Foto: Getty Images/ Guliver.