Rock News

Clutch revine cu single-ul „We Strive For Excellence”

Solistul Clutch și autorul versurilor, Neil Fallon, spune despre noua piesă: „‘We Strive For Excellence’ se uită cu drag la verile copilăriei pline de planuri mărețe, vânătăi inexplicabile, răni netratate și, desigur, la înțelepciunea atemporală a lui Evel Knievel*”.


Clutch a lansat primul său single nou, „Red Alert (Boss Metal Zone)”, în aprilie, fiind foarte apreciat de fani și critici deopotrivă. Piesa a atins deja aproape 300.000 de streamuri pe Spotify.

„Red Alert (Boss Metal Zone) este una dintre melodiile mai rapide de pe noul nostru album,” susține toboșarul Jean-Paul Gaster. „Începe, după care te lovește precum un tren. Intensitatea înregistrării îmi amintește de spectacolele noastre live. Piesa asta e marfă și abia aștept să o interpretez în turneu,” continuă el.

Solistul Neil Fallon mărturisește că melodia este inspirată de una dintre teoriile conspiraționiste legate de COVID-19 – aceea că vaccinurile conțin un element electronic astfel încât să poată recepționa semnal 5G. „Era, bineînțeles, o prostie. Suna exact ca o premisă de-a lui Philip K. Dick. Nu am vrut să scriu un cântec legat specific de vaccinurile împotriva COVID-19, așa că am abordat situația din unghiul Philip K. Dick (din nou),” completează el.


*Potrivit Wiki, Evel Knievel (17 octombrie 1938 – 30 noiembrie 2007) a fost un cascador și artist american. În cariera sa, el a încercat peste 75 de salturi cu motocicleta de la rampă la rampă între 1965 și 1980, și în 1974, un salt nereușit peste Snake River Canyon într-o rachetă Skycycle X-2 cu aburi. Cele 433 de oase rupte pe care le-a avut de-a lungul carierei au intrat în Guinness Book of World Records ca supravețuitorul cu „cele mai multe oase rupte într-o cariera”.