Rock Around the Weekend

Rock Around the Weekend | 27 - 29 MAI 2022

E vineri iar noi revenim cu „Rock Around the Weekend”, ca să facem împreună check-ul evenimentelor de la sfârșitul săptămânii.

BUCUREȘTI

 Concert: Grimus

Loc: Quantic

Când: vineri, 27 mai, 19.00

 "Abandonic" este primul album Grimus cu piese în totalitate în limba română. Acesta va fi disponibil pentru streaming și download digital pe rețelele de specialitate începând cu data de 5 mai 2022.

Grimus activează din 2005, definitivându-și poziția pe scena rock-ului alternativ românesc printr-un stil aparte și o abordare foarte matură. "Grimus" este anagrama (aproximativă) a cuvântului "simurgh", ce reprezintă o pasăre gigantică din mitologia persană. Este, de asemenea, titlul primului roman al scriitorului Salman Rushdie, cel care a făcut anagramarea.

Concert: Therapy

Loc: Quantic

Când: vineri, 27 mai, 19.00

Therapy? vine din Irlanda de Nord și s-a format în 1989. Până acum membrii trupei au lansat 15 materiale de studio și au vândut peste 2 milioane de albume în întreaga lume. Ca stil muzical pot fi încadrați la alternative rock având pe alocuri influențe de punk sau noise rock. În perioadele timpurii ale formației se pot distinge influențe de grunge sau chiar industrial.

Cel mai recent album de studio al trupei, "Cleave", a fost lansat în 2018, acesta fiind foarte bine primit atât de fani, cât și de critici, reușind să intre în top UK Albums.

Concert: Orkid / Gunshee / Greetings Sugar

Loc: Quantic

Când: duminică, 29 mai, 18.00

Concert: Dream Theater

Loc: Arenele Romane, București

Când: duminică, 29 mai, 19.30

 Înființat în 1985 de trei studenți la prestigiosul colegiu de muzică Berklee - basistul John Myung, chitaristul John Petrucci și bateristul Mike Portnoy - Dream Theater este grupul muzical care s-a impus ca port-stindard al sonorităților progresive în lumea metal.

 Chiar și după sute de spectacole, peste 15 milioane de discuri vândute, două nominalizări la premiile Grammy și aproape patru decenii împreună, Dream Theater continuă să surprindă cu noi materiale discografice.

 

BRAȘOV

Concert: Speak Floyd

Loc: Rockstadt

Când: vineri, 27 mai, ora 19.00

Speak Floyd revine în Rockstadt cu un show extraordinar "OUTSIDE THE WALL", o parafrază a clasicul album Pink Floyd, cât și o butadă la adresa vremurilor constrictive trăite. Artistii ne-au pregatit atât compoziții de pe albumul “The Wall”, cât și piese fără vârstă, mereu actuale de pe cele mai cunoscute albume clasice ale legendarei trupe Pink Floyd.

 

Concert: NIGHTLOSERS

Loc: Rockstadt

Când: duminică, 29 mai, 18.00

NIGHTLOSERS este o trupă înființată în 1994, cîntă blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sînt piperate cu intervenții etno române, maghiare și țigănești, montate în conformitate cu o imagine (a formației) desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de țărănoi bețivi au ajuns întîmplător pe o scenă.

Au reprezentat Romania in mai toate tarile din europa dar si in cateva orase din SUA si Canada.

 

BĂICOI

 Concert: Trooper

Loc: Club Touche

Când: vineri, 27 mai, 20.00

 

 

BISTRIȚA

Concert: Cargo

Loc: Soho Music Hall

Când: sâmbătă, 28 mai, 20.00

CONSTANȚA

 Concert: Trooper

Loc: Rock Halle, Constanța

Când: sâmbătă, 28 mai, 20.00

 

 IAȘI

 Concert: Timpuri noi

Loc: UnderGround Pub

Când: sâmbătă, 28 mai, 20.00

 

 PIATRA NEAMȚ

Concert: Cargo

Loc: Cinema Mon Amour

Când: duminică, 29 mai, 19.30

TIMIȘOASA

 Concert: Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut

Loc:  FABER Timișoara

Când: vineri, 27 mai, 20.00

 Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut este o trupă de post-rock fondată în 2015, inițial ca un one-man project al lui Vlad Enescu, basistul trupei de progressive-metal Axial Lead. La aproximativ 6 luni de la lansarea primului EP "Susurul Râurilor Care Curg în Jos, sau în Sus, Depinde Cum Te Uiți",  în luna iulie a anului 2016 s-a închegat un grup în toată regula.