Rock Around the Weekend

Rock Around the Weekend | 13 - 15 MAI 2022

E vineri iar noi revenim cu „Rock Around the Weekend”, ca să facem împreună check-ul evenimentelor de la sfârșitul săptămânii.

BUCUREȘTI

 Concert: Am fost la munte și mi-a plăcut (Lansare album)

Loc: Club Control

Când: vineri, 13 mai, 20.00

 Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut este o trupă de post-rock fondată în 2015, inițial ca un one-man project al lui Vlad Enescu, basistul trupei de progressive-metal Axial Lead. La aproximativ 6 luni de la lansarea primului EP "Susurul Râurilor Care Curg în Jos, sau în Sus, Depinde Cum Te Uiți",  în luna iulie a anului 2016 s-a închegat un grup în toată regula.

 

Concert: Vunk

Loc: Grădina Urbană Herăstrău

Când: sâmbătă, 14 mai, 20.00

 Vunk este trupa inovației în rock-ul românesc: primul videoclip 3D, primul concert multimedia, primul afiș exclusiv din GIF-uri sau primul videoclip filmat live pe Facebook. Single-uri precum "Pleacă", "Vreau o țară că afară", "Așa și", "Numai la doi" sau "Vino du-te" au ocupat primul loc în topurile muzicale de-a lungul anilor, timp de mai multe săptămâni.

 

Concert: The Amsterdams

Loc: Club Control

Când: sâmbătă, 14 mai, 20.00

 The Amsterdams este un grup indie rock/pop înființat la București în 2005. Cu influențe din scena alternativă britanică, trupa și-a stabilit rapid un renume printre ascultătorii de gen, sound-ul lor lejer și inovator fiind primit cu entuziasm. Cu un EP de debut și patru albume de studio în discografie, The Amsterdams a cântat de-a lungul vremii la toate festivalurile importante din țară, alături de multe escapade în străinătate în țari precum India, Anglia, Franta, Italia, Austria, Croația, Spania etc., continuând să-și rafineze sound-ul și să exploreze noi drumuri muzicale, adăugând influențelor indie/brit și mai multe elemente electro-pop.

 

Concert: IRIS – Nelu Dumitrescu

Loc: LLOYD’S PUB

Când: sâmbătă, 14 mai, 19.30

 

Concert: Dark Tranquillity & Ensiferum

Loc: Arenele Romane

Când: duminică, 15 mai, 19.00

 Considerați alături de In Flames și At the Gates pionierii așa numitei scene metal Gothenburg, Dark Tranquillity au trei decenii de activitate, timp în care au scos 12 materiale de studio, cel mai nou dintre ele, "Moment", fiind lansat anul trecut.

Ensiferum urcă pe scenă de peste două decenii și jumătate, mai exact din 1995. Finlandezii au opt albume la activ, ultimul dintre ele, "Thalassic", fiind lansat anul trecut și primit foarte bine atât de public, cât și de specialiști.

 

Concert: E-an-na

Loc: Expirat

Când: duminică, 15 mai, 20.00

 Exprimându-se natural prin piese de folk, modern metal și interpretări unice ale unor piese tradiționale mai puțin cunoscute, E-an-na a făcut de la bun început deliciul topurilor folk metal, multe din piesele lor ajungând în playlist-urile fanilor de metal.

 

BAIA MARE

 Concert: Marco Mendoza

Loc: Log Out

Când: vineri, 13 mai, 20.00

 De-a lungul carierei lui, Mendoza a cantat cu nume ca: John Sykes, Blue Murder, Ted Nugent, Thin Lizzy, Whitesnake, David Coverdale,

The Dead Daisies, Deloroes O’Riordan, Neal Schon, Bill Ward, Black Star Riders,

Soul Sirkus, Lynch Mob, Tommy Shaw, Alias si multi altii.

 

BUZĂU

Concert: Trooper

Loc: Cafeneaua Artiștilor

Când: vineri, 13 mai, 20.00

 

BRAȘOV

Concert: Chriss Wragg & Greg Copeland

Loc: Club Rockstadt

Când: sâmbătă, 14 mai, 18.00

 Americanul Greg Copeland și englezul Chris Wragg vor cânta alături de trupa lor de blues piese din primul lor album lucrat împreună, “Deep in the Blood” (2019).

Chris și Greg s-au întâlnit prima dată la un festival de blues în Belgia în 2015, unde i-a unit pasiunea pentru blues-ul stil Chicago. Greg Copeland, afro-american născut în Portsmouth Virginia (USA), a cutreierat lumea alături de cei mai buni muzicieni și vocea sa este sinonimul Blues-ului originar, cu elemente de funk și soul. Chris Wragg este originar din Sheffield (UK) și a fost membru în trupa Mudcats Blues Trio cu care a lansat 3 albume apreciate de critici. 

 

CLUJ – NAPOCA

 Concert: Trooper

Loc: Hardward Pub

Când: sâmbătă, 14 mai, 20.00

 

IAȘI

 Concert: Am fost la munte și mi-a plăcut

Loc: Rocknrolla

Când: sâmbătă, 14 mai, 20.00

 

Concert: Celelalte Cuvinte

Loc: Underground Pub

Când: sâmbătă, 14 mai, 19.00

RÂMNICU VÂLCEA

Concert: Bosquito

Loc: Aby Stage Bar

Când: sâmbătă, 14 mai, 21.00