Rock News

Primele 10 trupe din muzică, pe categorii proprii, pentru Bono

Într-un interviu pentru Los Angeles Times din 1998, Bono ne face o listă cu primele sale 10 alegeri din muzică. Solistul U2 își limitează alegerile la trupe și avertizează că lista sa este „departe de a fi definitivă”, cu toate că de atunci nu am mai auzit să o actualizeze.

1. Albumul Punk Rock

The Sex Pistols au avut cele mai bune single-uri, dar voi alege „Leave Home” de la The Ramones.
„Edge și Larry aveau 14 ani, eu și Adam aveam 16, când, după o ceartă despre aranjamentele propriilor melodii, am păcălit un producător TV din Irlanda că noi am scris „Glad to See You” și „I Remember You” [de pe acel album Ramones]... Am primit emisiunea TV, am schimbat melodiile înapoi cu ale noastre. Au urmat în curând faima și norocul. Viva Ramone!".




2. Albumul Hip-Hop

„Fear of a Black Planet” de la Public Enemy „Hip-hop-ul este cea mai importantă mișcare din muzică de la The Beatles încoace”.


3. Singurii-Tipi-Albi-Din-Această-Categorie

„Check Your Head” de la Beastie Boys, un „White Album” al rap-ului".


4. Great Wordy Album

„Horses” de la Patti Smith Group și „This Is the Sea” de la Waterboys.





5. Categoria Tunsorilor-atât de proaste-au-au fost ignorate-de-a lungul anilor

"Best of the Bee Gees": „Hituri and mai multe hituri. Trebuie să fi durut să știi că ești atât de bun și, totuși, să nu fi fost luat la fel de în serios ca - să spunem - rock-ul progresiv!".


6. Categoria Album Influent

„Doolittle” - Pixies. „Ar fi putut fi The Velvet Underground sau „Another Music in a Different Kitchen” de la Buzzcocks. ... Voi alege "Doolittle", o mare influență asupra Nirvana.

7. Fete în trupe

„The Pretenders” și „Live Through This” de la Hole.
„The Pretenders: duri, cu inimi tandre. „Brass in Pocket” a fost single-ul anului.
Hole: sunete avansate de chitară, un sound pop pentru a se potrivi cu cel al bărbatului ei, dar un album mai bun decât „In Utero”, lângă „Nevermind”.
Ambele soliste dau o lecție despre cum se ține o chitară electrică.”



 

8. Albumul Calls-to-Mind-a-Location:

„Pet Sounds” de la Beach Boys și „Automatic for the People” de la R.E.M.

„Beach Boys: a depășit obstacolul acordurilor majore care sună banal”.

R.E.M.: În mod normal poți vedea soarele strălucind în cântecele lor. Nu am fost niciodată la Atena, Georgia, dar în muzica lor plouă. Această melancolie neclară îl prezintă pe cel mai mare solist country care nu a făcut niciodată un disc country. Aici R.E.M. sunt o cooperativă, o masă cu patru picioare, o adevărată trupă în care se aude vocea tuturor (asta este mai dificil decât crezi). R.E.M. au scos imposibilul, un grup uriaș care nu pare așa. Melodii remarcabile”.




9. Scenariul „O singură persoană scrie melodiile, dar n-ar fi la fel fără întreaga trupă”

The Who - "Live at Leeds", The Smashing Pumpkins - "Mellon Collie and the Infinite Sadness" și Oasis - "(What's the Story) Morning Glory?".





10. Categoria „Cel mai bun grup pop din lume”

„White Album” al trupei Beatles. „Această categorie este opusă categoriei Cel mai bun grup rock, care ar trebui să fie „Give ‘Em Enough Rope” de la The Clash sau capodopera celor de la Rolling Stones „Exile on Main Street.”.
The Stones au melodii și au fost mult mai buni live, dar în studio, „White Album” este acela.


(P.S: Dacă ar exista o categorie de album „negru”, aș alege „Pretty Hate Machine” de Nine Inch Nails. Știu că drama se realizează ușor când pictezi în negru și gotici sunt pantalonii evazați din anii ’90, dar ceva extraordinar se întâmplă aici”.

Foto: Getty Images/ Guliver.