Rock News

Ibaraki (Matt Heafy, Ihsahn) ne oferă videoclipul melodiei „Kagutsuchi”

Piesa este extrasă de pe debutul discografic al proiectului Ibaraki, „Rashōmon”.

Despre un posibil album de studio colaborativ, Matt Heafy și Ihsahn ne ofereau firimituri de informații de acum mulți ani, însă 2021 a fost un an decisiv în firul ăsta narativ. Cei doi ne-au anunțat că planurile nu mai sunt numai de domeniul teoriei, ci au fost puse și în practică – urma să ne bucurăm, în curând, de un disc din partea proiectului muzical Ibaraki. Fast-forward în 2022 și publicul poate asculta deja albumul „Rashōmon”, acesta fiind lansat vinerea trecută.

Odată cu lansarea materialului discografic, însă, Ibaraki ne-au oferit încă un videoclip, relatează Metal Injection – de data asta pentru melodia „Kagutsuchi”. Până la momentul respectiv, artiștii lansaseră deja trei combinații de melodie+videoclip – una pentru fiecare dintre primele trei luni ale anului: „Rōnin” feat. Gerard Way, „Akumu” feat. Nergal și „Tamashii No Houkai”.

După cum ți-am mai relatat, albumul pentru care Matt Heafy a colaborat cu Ihsahn a fost în lucru pentru mai bine de un deceniu. Denumit inițial „Mrityu” (nume preluat din Ashtanga yoga), discul a ajuns să se metamorfozeze într-o poveste despre anumite personaje din mitologia japoneză: Susasnoo și Yamata no Orochi.

Iată ce piese și, mai ales, ce colaborări ne-a adus albumul „Rashōmon” (via genius):

  1. Hakanaki Hitsuzen

  2. Kagutsuchi

  3. Ibaraki-Dōji

  4. Jigoku Dayū

  5. Tamashii No Houkai (Ft. Ihsahn)

  6. Akumu (Ft. Adam Darski)

  7. Komorebi

  8. Rōnin (Ft. Gerard Way)

  9. Susanoo No Mikoto

  10. Kaizoku

Foto: Facebook, Matt Heafy