Rock News

Top 5 cele mai tari albume The Cure

De ziua de naștere a solistului Robert Smith, vrem să îți aducem aminte de cele mai faine cinci discuri pe care le-a lansat alături de The Cure.

De-a lungul vieții sale, solistul Robert Smith a influențat nenumărate persoane – și chiar întreaga scenă goth. Întâmplarea face ca astăzi să fie tocmai ziua de naștere a artistului, Smith împlinind vârsta de șaizeci și trei de ani. Asta înseamnă că muzicianul a făcut cunoștință cu lumea muzicii acum mai bine de cinci decenii, primele sale lecții de chitară fiind urmate la vârsta de nouă ani.

La paisprezece ani, Robert deja pusese bazele primei sale trupe stabile, ocazie cu care și-a recrutat propriul frate (Richard) și propria soră (Janet), dar și câțiva prieteni de-ai lui Richard. Cu toate acestea, prima reprezentație alături de The Obelisk fusese deja susținută când artistul avea numai treisprezece ani. Și oare cum se cheamă acum The Obelisk? Dacă ai zis The Cure, ai nimerit.

Așadar, pentru a marca ziua de naștere a artistului, am decis să îți aducem aminte de cele mai tari albume pe care le-a lansat alături de The Cure. Iată, mai jos, cele mai mișto discuri create de grup de-a lungul timpului, în opinia noastră:

5. Bloodflowers (2000)

4. Faith (1981)

3. Wild Mood Swings (1996)

2. The Cure (2004)

1. Wish (1992)

Foto: Facebook, The Cure