Rock News

Grey Daze (feat. Chester Bennington) vor lansa albumul „The Phoenix” vara asta

Noul disc semnat Grey Daze, „The Phoenix”, este menit să celebreze energia și muzica lansată de solistul Chester Bennington.

Vara asta, americanii de la Grey Daze plănuiesc să ne aducă material suplimentar de studio, pe care au inclus părți vocale interpretate de solistul Chester Bennington, remasterizate. După cum relatează publicația online Alternative Press, muzicienii vor reveni cu discul „The Phoenix” în luna iunie prin intermediul casei de discuri Loma Vista.

Artiștii nu se află la primul proiect de acest fel, ci au lansat primul album la care a contribuit și Chester în 2020. „Amends” ne-a adus unsprezece melodii cu părți vocale înregistrate de Bennington la vârsta de numai șaptesprezece ani, când făcea parte din grup. Înainte ca artistul să moară, muzicienii plănuiau o revenire.

Amends a fost mai emoțional și mai concentrat pe reflecție,” susține Sean Dowell. „Eram mâhniți când l-am scris. Acum că au trecut doi ani, ne este ușor să ne dăm seama prin ce treceam. Eram într-un alt stadiu al doliului. Am trecut prin șoc și prin tristețe. Acum, ne-am întors la recunoștință. Așa că The Phoenix este o celebrare a prietenului nostru, a talentului său și a muzicii lui. Capturează energia […] lui Chester, cea de care oamenii s-au îndrăgostit. Este mult mai agresiv. Dacă îți plac țipetele lui Chester, vei iubi discul ăsta,” continuă muzicianul.

The Phoenix” este cel de-al doilea album semnat Grey Daze pe care s-au folosit înregistrări cu Chester Bennington post-mortem. Discul va apărea pe piață la data de 17 iunie, însă primul single extras de pe acesta, „Saturation”, poate fi ascultat mai jos. 

Foto: Facebook, Grey Daze