Rock Around the Weekend

Rock Around the Weekend | 15 - 17 Aprilie 2022

Dacă e vineri, revenim cu „Rock Around the Weekend”, ca să facem împreună check-ul evenimentelor de la sfârșitul săptămânii.

Săptămâna aceasta, scena de rock românească este încărcată de concerte. Brașovenii au ocazia să petreacă întregul weekend cu trupe precum Tooper, Phoenix, Bosquito și Orkid care își promovează ultimul album. Orkid va ajunge și la timișoreni în seara aceasta, așa cum vor face și Timpuri Noi care sunt, de asemenea, în plin turneu de promovare a ultimului lor material discografic – „Moldova Mon Amour”.

 În București publicul îl poate sărbători pe Nicu Covaci duminică, 17 aprilie, în Club Quantic într-un eveniment special al trupei Phoenix căreia i se vor alătura Bucovina, Sur Austru și Doar Atât. Amatorii de metal pot merge sâmbătă în Club Fabrica la Ruthless Generation - Ediția I. Pe scenă vor cânta Dark Fusion, alături de Neon Prophecies și Artificial Perception.

 Nici restul țării nu rămâne privat de distracție. Iris (Cristi Minculescu, Valter & Boro) ajunge în acest final de săptămână în trei orașe din Moldova, în timp ce moldovenii de la Alternosfera ajung în Ardeal.

 BUCUREȘTI

 Concert: Bosquito

Loc: Hard Rock Cafe

Când: vineri, 15 aprilie, 21.30

Fondată de Radu Almășan în Brașov, la începutul anilor 2000, Bosquito a abordat un fusion de rock latin cu o gamă largă de influențe de la muzică țigănească, balcanică până la elemente simfonice și de hard rock. În perioada 2002 – 2006 a avut o serie lungă de piese care au ajuns pe prima poziție în topurile de specialitate din România.

 Concert: God / Korruption Transylvania / EvergreenD / Ancestral

Loc: Quantic

Când: vineri, 15 aprilie, 21.30

 Concert: Coma

Loc: Quantic Club

Când: sâmbătă, 16 aprilie, 17.00

Una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din România, Coma s-a înființat la începutul anului 2000 din foști membri ai trupelor Daft Allison și Ska Burger. În 2001 apare primul album "Somn", susținut de câteva piese ce au electrizat publicul ("Nu Vreau Fetițo Casă", "În Mine În Șoaptă", "Stai", "Bruce Lee vs Vandam"), iar în 2002 trupa este nominalizată la Best Alternative Band la Gala Premiilor Industriei Muzicale Românești.

 Concert: Dark Fusion: Ruthless generation Ediția 1

Loc: Club Fabrica

Când: vineri, 16 aprilie, 19.30

 Concert: Phoenix & Friends

Loc: Quantic Club

Când: duminică , 17 aprilie, 18:00

Pe 17 aprilie, la Quantic, sunteți invitați să îl sărbătoriți pe Nicu Covaci într-un eveniment de neratat. În deschiderea concertului Phoenix vor cânta trupele Bucovina, Sur Austru și Doar Atât.

 Concert: Necronomicron / 3000 AD / Strident

Loc: Quantic Club

Când: duminică , 17 aprilie, 20:00

Legendele thrashului german al anilor 80 se intorc in Romania pentru o noapte brutala in Quantic, intr-un eveniment marca Final Step Productions.

 Concert: Umbra – Concert acustic

Loc: Club Expirat

Când: duminică , 17 aprilie, 20:00

Înființată în ianuarie 2015, Umbra aparține unui nou val al scenei indie rock, surprinzând printr-un sunet alternativ cu influențe postrock și grunge. Trupa vede aparițiile live ca pe cea mai bună armă a lor, experiența publicului cu formația fiind una personală, în care se trăiește intens.

 BOTOȘANI

Concert: IRIS – Cristi Minculescu, Valter & Boro

Loc: Grand Irish Pub

Când: vineri, 15 aprilie, 19.00

IRIS Cristi Minculescu, Valter & Boro revin pe scena Grand Irish Pub Botoșani, dupa 7 ani de absență!

Haideți să fredonați alături de ei piesele devenite imnuri și reper pentru generații întregi: ”Baby”, ”Strada ta”, "De vei pleca",  "Somn bizar" sau ”Floare de Iris” și fiți prezenți la un concert memorabil!

 BRAȘOV

Concert: Trooper

Loc: Rockstadt

Când: vineri, 15 aprilie, 19.00

 Concert: Phoenix

Loc: Rockstadt

Când: sâmbătă, 16 aprilie, 18.00

 Concert: Bosquito

Loc: Kruhnen Musik Halle

Când: sâmbătă, 16 aprilie, 20.00

 Concert: Orkid – Lansare de album

Loc: Rockstadt

Când: duminică, 17 aprilie, 18.00

 CLUJ-NAPOCA

Concert: Alternosfera

Loc: From Space Club

Când: vineri, 15 aprilie, 20.00

Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formația şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar doi membri din formula iniţială, Marcel şi Marin. În primii ani, trupa și-a căutat tematica şi stilul, experimentând cu diverse instrumente, acumulând experiență și înregistrând primele demo-uri. Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un "etalon" pentru zona de rock şi alternative de la noi din ţară. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând cinci albume şi un EP. În octombrie 2015, Alternosfera a lansat albumul "Haosoleum", ultima parte a tripticului "Epizodia".

 CONSTANȚA

Concert: Kempes – concert acustic

Loc: Club Doors

Când: duminică, 17 aprilie, 20.00

 GURA HUMORULUI

Concert: IRIS – Cristi Minculescu, Valter & Boro

Loc: Vente

Când: sâmbătă, 16 aprilie, 20.00

 RÂMNICU VÂLCEA

Concert: Trooper

Loc: Aby Stage Bar

Când: sâmbătă, 16 aprilie, 19.00

 SUCEAVA

 Concert: Fără Zahăr – concert acustic

Loc: Art Rock Caffe

Când: duminică, 17 aprilie, 19:00

 Concert: IRIS – Cristi Minculescu, Valter & Boro

Loc: Cinema Modern

Când: duminică, 17 aprilie, 20:30

 TÂRGU MUREȘ

Concert: Phoenix

Loc: jazz&Blues Club

Când: vineri, 15 aprilie, 20.00

 TIMIȘOARA

Concert: Orkid – Lansare album

Loc: Casa Tineretului

Când: vineri, 15 aprilie, 19.00

Orkid ajunge la Timișoara, la Casa Tineretului, în cadrul turneului de promovare al celui de-al patrulea material discografic, albumul 'In the Light We Are Safe', adică 12 piese în registre și stiluri foarte diferite, de la indie și shoegaze, la punk, post-metal și chiar black-gaze, unite de un fir narativ care se zbate între lumină și întuneric, între pace și demență, între extaz și disperare.

 Concert: Timpuri Noi - Lansare album

Loc: Manufactura

Când: vineri, 15 aprilie, 19.00

Trupa Timpuri NOI este simbolul rock-ului românesc al ultimelor decenii și, în formula actuală, este vocea rockului cu mesaj puternic, elaborat, inteligent și acid!