Rock News

Top 5 materiale ale altor muzicieni îmbunătățite de Ritchie Blackmore

De la William Shatner și până la Laurent Voulzy, iată cu ce artiști a colaborat Ritchie Blackmore pentru a le aduce muzica la un cu totul alt nivel.

Ca fan al muzicii rock, este imposibil să nu fi auzit măcar în treacăt despre legendarul Ritchie Blackmore – pe care, apropo, îl sărbătorim astăzi. Chitaristul s-a consacrat alături de Deep Purple și se bucură în continuare de o carieră de succes chiar și la vârsta de șaptezeci și șapte de ani. Alături de Purple, artistul a lansat cel mai recent album (exclusiv de coveruri) în luna noiembrie a anului trecut – „Turning to Crime”. Discul ne-a adus reinterpretări ale unor hituri precum „Watching the River Flow” (Bob Dylan), „Oh Well” (Fleetwood Mac), „White Room” (Cream), „7 and 7 Is” (Love) ș.a.

Cu toate acestea, lista de contribuții ale lui Blackmore la scena muzicii rock nu s-a limitat la Deep Purple (deși e clar că i-a ocupat o parte semnificativă din timp). Alături de Rainbow, chitaristul a mai lansat alte opt discuri de studio (din 1975 și până în 1995), și nici cu Blackmore’s Night nu ne e rușine. Împreună cu cealaltă jumătate a duoului, Candice Night, Ritchie a mai creat unsprezece LP-uri.

Chiar și cu toate proiectele astea aflate în derulare, Blackmore a reușit să își facă timp pentru numeroase alte colaborări și contribuții la materiale lansate de colegii săi de breaslă. Dintre lansările astea, noi le-am selectat pentru tine pe cele mai bune. Iată, mai jos, cele mai  mișto colaborări pe care le-am găsit:

  1. „I Call, No Answer” (Jack Green – Humanesque, 1980)

  2. „Guitare héraut” (Laurent Voulzy – Caché Derrière, 1992)

  3. „All Right Now (Sweet – All Right Now, 1996)

  4. Space Oddity” (cover după David Bowie, William Shatner – Seeking Major Tom, 2011)

  5. Screaming Lord Sutch & Heavy Friends (Hands of Jack the Ripper, 1972)

Foto: Facebook, Ritchie Blackmore Official Site