Rock Around the Weekend

Rock Around the Weekend | 8 - 10 APRILIE 2022

Dacă e vineri, revenim cu „Rock Around the Weekend”, ca să facem împreună check-ul evenimentelor de la sfârșitul săptămânii.

 BUCUREȘTI

Concert: Cargo – Aproape de voi

Loc: Quantic

Când: vineri, 8 aprilie, 19.00

 Înființată la Timișoara în 1985, Cargo a revoluționat rock-ul românesc încă de la primul album - "Povestiri din gară". Succesul l-a cunoscut cu albumul din 1995, "Destin", iar gloria absolută în 1998, de Sânziene când a lansat "Ziua Vrăjitoarelor". La începuturile anilor 2000 se lansează "Bagă-ți mințile în cap", iar în 2007 a lansat un album "Best Of" intitulat "XXII" ce conține 22 dintre piesele trupei. Single-urile trupei - "Nu mă lăsa să-mi fie dor" și "A 5-a dimensiune" - s-au bucurat în 2013 de un succes enorm la public.

 Concert: Masterpiece

Loc: Quantic

Când: sâmbătă, 9 aprilie, 17.00

 Concert: Oigăn & Nord – Vestul

Loc: Expirat

Când: duminică, 10 aprilie, 19.00

 BAIA MARE

Concert: Dan Helciug: Concert Queen Tribute

Loc: Log Out

Când: vineri, 8 aprilie, 20.00

 Singurul Proiect românesc tip omagiu muzical dedicat trupei britanice Queen, creat de Dan Helciug (in 2017) si susținut de o echipă profesionistă: Emil Chican, Lyuben Gordievski , Mihai Manzar, Andrei Ilie, Logofatu Marcel, Daniel Nicolae.

Nu este un look-alike band. Proiectul încă de la lansare a avut parte de un succes neașteptat și a fost cântat în multe festivaluri ( Danube Rock Festival, Stonebird Fest,  Motor Fest-uri, Eurovision...etc) teatre, cluburi de prestigiu (Hard Rock Cafe, Doors Club, Hush Club..etc)

Concertul este unul electrizant, o experiență emoțională unde publicul de fiecare dată este al doilea solist vocal pe scenă.

 Concert: Spitalul de Urgență

Loc: Log Out

Când: sâmbătă, 9 aprilie, 20.00

 BACĂU

Concert: Jurjak

Loc: Berăria valhala

Când: vineri, 8 aprilie, 20.00

 Muzician, regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale, Jurjak (George Petroșel) a devenit rapid unul dintre cei mai apreciați artiști de alternativ din România. A lansat până acum două albume de studio: Lemon Blues (2016) și Blues Berry (2018), pe care se regăsește și piesa "Imnul Minerilor", nominalizată la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului "Planeta Petrila". Muzica Jurjak are influențe blues, electro, rock și folk - reunite sub o amprentă stilistică proprie – un trademark recognoscibil încă de la primele acorduri. Cel mai nou single - "Calul de luptă" este acompaniat de un videoclip regizat de Jurjak și prefigurează următorul album de studio „Hoții de vise”.

 BISTRIȚA

Concert: Roadkill Soda

Loc: Soho Music Hall

Când: sâmbătă, 9 aprilie, 20.00

 RoadkillSoda şi-a început activitatea în 2011 și a devenit treptat o trupă care reprezintă cu adevărat esenţa stoner rock-ului, atât local, cât şi în afară: vibe-ul anilor ’70 combinat cu riff-uri şi solo-uri care îţi fac piele de găină, linii de bass grele, toate presărate cu o voce intensă şi ritmuri care îţi pun sângele-n mişcare.

 BRAȘOV

 Concert: Alternosfera

Loc: Kruhnen Musik Halle

Când: vineri, 8 aprilie, 20.00

 Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar doi membri din formula iniţială, Marcel şi Marin. În primii ani, trupa și-a căutat tematica şi stilul, experimentând cu diverse instrumente, acumulând experiență și înregistrând primele demo-uri. Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un "etalon" pentru zona de rock şi alternative de la noi din ţară. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând cinci albume şi un EP. În octombrie 2015, Alternosfera a lansat albumul "Haosoleum", ultima parte a trilogiei "Epizodia".

 Concert: Amenra (BE) și Jo Quail (UK)

Loc: Kruhnen Musik Halle

Când: sâmbătă, 9 aprilie, 19.00

 AMENRA [Belgia] [Doom/Sluge, Metal/Hardcore]

Contrastele din muzica Amenra au fost întotdeauna profunde încă de acum 15 ani. Ca întotdeauna, muzica Amenra vine direct din sufletul muzicienilor care participă la acest proiect și care sunt capabili de a stabili conexiuni profunde cu audiența, poate mai profunde decât multe alte trupe.

JO QUAIL [Marea Britanie] [Post-Rock/Metal/Electronica]

Jo Quail este o artistă recunoscută pe plan mondial pentru compozițiile sale și pentru virtuozitatea interpretării muzicii la violoncel. La fel de bine în interpretări solo, alături de trupe sau în colaborări cu coruri sau orchestre, combină într-un mod maiestuos instrumentul său cu tehnici inovative de looping.

 Concert: byron & Filarmonica Brașov

Loc: Sala Patria

Când: sâmbătă, 9 aprilie, 20.00

byron & Filarmonica Brașov aduc pe scenă o colaborare în premieră, într-un concert caritabil care celebrează 30 de ani de existență a fundației HOSPICE Casa Speranței.

Organizația a introdus în România conceptul de îngrijire paliativă și în cei 30 de ani de activitate a îngrijit GRATUIT prin echipele sale specializate peste 45.000 de pacienți, copii și adulți cu boli incurabile.

Toate fondurile strânse din vânzarea biletelor vor fi folosite exclusiv pentru îngrijirea gratuită a pacienților HOSPICE.

 CONSTANȚA

 Concert: Iris – Cristi Minculescu, Valter, Boro

Loc: Harlequin by the Sea

Când: vineri, 8 aprilie, 19.00

 Concert: Vunk

Loc: Harlequin by the Sea

Când: sâmbătă, 9 aprilie, 20.00

 Vunk este o formație pop rock din România. Trupa a fost formată după ce Alex Belciu și Victor Cenușă au plecat din Vunk. Cei doi membri rămași, vocalistul Cornel Ilie și toboșarul Nicu Sârghea, i-au recrutat pe muzicienii Bogdan Crucianu (bas) și Gabi Maga (chitară).

 CLUJ-NAPOCA

 Concert: Dirty Shirt

Loc: From Space Club

Când: sâmbătă, 9 aprilie, 20.00

 Maramureșenii de la Dirty Shirt au lansat pe 1 aprilie 2022 al șaselea album de studio intitulat "Get Your Dose Now!". Noul material include nouă piese și alte 4 bonus tracks ce se găsesc deja pe EP-ul "Pandemic Special". "Get Your Dose Now!" este un material la care au participat 32 de muzicieni.

 GALAȚI

Concert: Jurjak

Loc: Daily Pub

Când: sâmbătă, 9 aprilie, 20.00

 IAȘI

 Concert: Bosquito

Loc: Underground Pub

Când: 8,9&10 aprilie, 19.00

ORADEA

Concert: Fără Zahăr

Loc: Sala de evenimente FRESCO Piatto

Când: duminică, 10 aprilie, 20.00

  SIBIU

 Concert: Fără Zahăr

Loc: Imperium Pub

Când: vineri, 8&9 aprilie, 20.00

 Trupa Fără Zahăr revine în Sibiu să facă ce ştie ea mai bine, adică umor comestibil aşezat pe acorduri simple şi bine balansate.

Le-a fost atât de dor, încât vor face două concerte, vineri şi sâmbătă.

 

Rubrica Rock Around the Weekend este realizată de Eusebiu Tudoroiu