Rock News

Ce nu știai despre Angus Young (AC/DC)

Angus Young împlinește pe 31 martie 67 de ani. Este fără doar și poate unul dintre simbolurile scenei rock and roll, unul dintre artiștii care au influențat enorm muzica rock și chitaristul care și-a creat o imagine și un stil inconfundabile, cu acel costum de școlărel, cu pantaloni scurți, bască și care ia la pași mărunți scena în timp ce-și lucrează la greu chitara Gibson SG.

Iată 6 lucruri pe care poate nu le știai despre Angus Young:

1. Nu bea alcool… deloc.

În mod surprinzător pentru un rocker, dar și pentru un australian, Angus Young nu a consumat niciodată alcool. De fapt, Angus Young este un opozant declarat al consumului de alcool. În timp ce Bon Scott, regretatul solist AC/DC, era celebru pentru petrecerile dezmățare și scăldate în alcool, iar fratele lui Angus, Malcolm Young, era un iubitor al brandului Jack Daniels, chitaristul AC/DC nu a ciocnit niciodată un pahar de băutură cu aceștia. Poate doar unul cu lapte cu cacao sau o cafea, care reprezintă băuturile preferate ale lui Angus Young.

2. Încă deține prima sa chitară Gibson SG

Prima chitară pe care Angus și-a cumpărat-o a fost un Gibson SG în 1970, de la un magazin second hand. A cântat la ea până când „a putrezit din cauza sudorii și apei care a tot căzut pe ea în timpul concertelor”. Dar nu a aruncat-o, încă o are și, așa cum declară chiar el, este chitara lui preferată și încă mai cântă uneori la ea.

3. Îi place foarte mult jazz-ul

Chiar dacă este un rocker înrăit, Angus este un mare fan al jazz-ului, un gen muzical din care de-a lungul timpului s-a inspirat la greu. De fapt, artistul său preferat este Louis Armstrong, pe care l-a numit „unul dintre cei mai mari muzicieni din toate timpurile”.

4. Solo-urile - cele mai ușoare

Majoritatea chitariștilor spun că solo-urile sunt cele mai grele și e de înțeles de ce, dar Angus a spus în repetate rânduri că reprezintă cea mai ușoară parte din job-ul său: „Cred că cel mai greu este să cânți împreună cu mai mulți oameni și să faci treaba asta corect. Adică, când patru tipi interpretează aceeași notă muzicală – foarte puțini oameni pot să facă asta.”

5. Angus nu s-a așteptat niciodată să cânte într-o trupă cu fratele său, Malcolm

E greu să-ți imaginezi AC/DC fără frații Young. În tinerețe, Angus n-avea voie să cânte cu fratele său, nici măcar să ia parte la repetiții. Așa că, l-a șocat invitația lui Malcom de a se alătura trupei în 1992: „La început, nu am cântat niciodată împreună, nici măcar acasă. Când intram peste el să văd ce face, mă dădea afară imediat. Deci, am fost șocat când mi-a cerut să vin la repetiții și să mă alătur trupei.”

6. Nu a terminat niciodată școala

Costumul de școlar pe care-l poartă pe scenă, s-ar putea trage din faptul că Angus a renunțat la școală când avea 15 ani. Planurile sale erau de a se angaja ca tipograf la o revistă de bărbați numită „Ribald”, fără să știe că va ajunge unul dintre cele mai mari staruri rock din istorie.