Rock News

Peter Gabriel a participat la concertul final al grupului Genesis

Trupa și-a încheiat turneul de reuniune „The Last Domino?” la Londra sâmbătă, iar printre invitații de seamă prezenți s-a numărat și Peter Gabriel, solistul original al trupei.

Gabriel a părăsit Genesis în 1975 și nu a mai cântat cu trupa de la reuniunea din 1982. Deși a ales să nu participe la turenul de reuniune „The Last Domino?”, Peter Gabriel a fost prezent sâmbătă pentru a-i încuraja pe foștii colegi Phil Collins, Mike Rutherford și Tony Banks.

Collins și Gabriel s-au și pozat în culise cu prietenul de multă vreme și managerul de turneu al trupei, Richard McPhail.

În timpul setului de 23 de cântece Genesis, Collins a salutat prezența lui Gabriel în mulțime, glumind că el a fost cel care a strigat că vrea să audă „Supper’s Ready”.

Mai jos, puteți vedea filmări capturate de fani de la concert, inclusiv anunțul lui Collins că acesta va fi ultimul spectacol cântat vreodată de Genesis: „După seara asta, trebuie să ne luăm joburi adevărate”, a glumit Collins.

Trupa Genesis s-a bucurat de un succes enorm în anii '70, '80 şi '90, vânzând peste 130 de milioane de albume.

Phil Collins a părăsit grupul în 1996 şi a vândut peste 100 de milioane de albume ca artist solo.

El şi-a anunţat retragerea în 2011 din cauza mai multor probleme de sănătate, însă şi-a anunţat revenirea pe scenă cinci ani mai târziu, cu o serie de concerte.

Revenirea sa pe scenă a fost elementul declanşator pentru reunirea grupului.

Foto: Twitter.