Rock News

Top 5 formații din care a făcut parte legendarul Chester Bennington

De la Linkin Park și până la Kings Of Chaos, iată din ce grupuri a făcut parte solistul Chester Bennington de-a lungul vieții.

De solistul Chester Bennington ne-am despărțit cu mare dificultate în 2017, însă amintirea lui este încă păstrată vie de către foștii colegi de breaslă și, poate chiar mai important, în rândul fanilor. Având o carieră muzicală cu care puțini artiști se pot lăuda, Chester a făcut parte din numeroase grupuri de la debutul din 1993 – la numai șaptesprezece ani.

De atunci și până în momentul în care s-a sinucis, Bennington a atins culmi nebănuite ale faimei, păstrându-și în același timp bunătatea și respectul pentru fani. Cele mai multe piese de succes în rândul publicului au fost lansate de muzician în formatul Linkin Park, însă asta nu înseamnă că Chester nu a ridicat de la sol alte proiecte muzicale. Și tocmai pentru că astăzi ar fi fost ziua lui, noi am decis să îi onorăm întreaga carieră muzicală. Astfel, îți aducem la cunoștință cinci grupuri din care a făcut parte, indiferent pentru cât de puțin timp, legendarul Chester Bennington:

  1. Linkin Park

Evident, un clasament despre Bennington nu poate fi început fără alegerea la care se gândește toată lumea – Linkin Park. Inițial denumit Xero, grupul a făcut numeroase încercări în lumea muzicii până să reușească să lanseze albumul de debut „Hybrid Theory”, în 2000. Acesta a ajuns să fie certificat cu platină de cel puțin șaizeci de ori, iar restul discurilor lansate de atunci nu au fost cu mult în urmă.

  1. Grey Daze

Printre primele trupe din care Chester a făcut parte se numără și Grey Daze, alături de care a lansat două albume de studio: „Wake Me” (1994) și „...No Sun Today” (1997). Astăzi, însă, vom alege să ne concentrăm asupra celui de-al treilea disc semnat Grey Daze, lansat în 2020 – „Amends”. Acesta conține părți vocale înregistrate de Bennington în perioada în care făcea parte din grup și, evident, oferite publicului post-mortem.

  1. Stone Temple Pilots

Din 2013 și până în 2015, Chester l-a înlocuit pe Scott Weiland în cadrul grupului Stone Temple Pilots. Deși nu a lansat niciun LP alături de grup, Bennington a colaborat cu Dean DeLeo, Robert DeLeo și Eric Kretz pentru EP-ul „High Rise” (2013). Înaintea discului, fanii s-au putut bucura de două singleuri absolut incendiare  – „Out Of Time” și „Black Heart”.

  1. Dead By Sunrise

Dead By Sunrise este încă una dintre formațiile fondate de Chester. Deși grupul a fost format în 2005, albumul de debut (și cel din urmă), „Out Of Ashes”, a apărut abia în 2009. Discul s-a clasat printre primele cincisprezece poziții în câteva clasamente întocmite de Billboard, precum Rock Albums, Alternative Albums, Digital Albums și Hard Rock Albums.

  1. Kings of Chaos

Dacă nu ai auzit până acum despre Kings Of Chaos, uite care e treaba: În grupul ăsta există câțiva membri permanenți și mult mai mulți membri temporari. Din categoria de membri temporari ai supergrupului a făcut parte și Chester, undeva între 2016 și 2017, în cadrul unui turneu nord-american.

Chester a murit în 2017. Artistul s-a spânzurat în locuința sa din Palo Verdes Estates, California, după ce se întorsese mai devreme dintr-o vacanță cu familia. Muzicianul nu a lăsat niciun bilet de adio.

Bennington a murit în ziua în care Chris Cornell ar fi împlinit 53 de ani – 20 iulie 2017.

Foto: Facebook, Linkin Park