Rock News

Basistul Sergio Vega a părăsit Deftones

Într-un clip postat pe pagina sa personală de Instagram, basistul Sergio Vega a anunțat că a părăsit Deftones și a explicat și de ce.

Basistul Sergio Vega, cunoscut pentru contribuția la portofoliul Deftones și pentru muzica lansată alături de Quicksand, a decis să se concentreze pe cel de-al doilea proiect menționat. Conform unui articol preluat de Ultimate Guitar de pe Blabbermouth, într-o declarație postată pe propria sa pagină de Instagram, artistul a mărturisit că a renunțat la colaborarea cu Deftones și a explicat și de ce.

Pe scurt, Vega a cântat pentru prima oară cu Deftones în 1999, urmând ca în urma accidentului basistului Chi Cheng să fie rugat să îl înlocuiască. Promisiunea a fost ca, în timp, Sergio să devină un membru oficial al grupului, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată.

„Lucrasem alături de trupă deja de doisprezece ani și la începutul fiecărui ciclu dedicat unui album întrebam despre posibilitatea de a deveni membru oficial, dar în loc de asta mi se îmbunătățea contractul,” declară el.

Odată cu apariția noului coronavirus, basistul a început să își pună întrebări legat de cariera sa și de locul pe care îl are în Deftones. „Am început să am nevoie de ceva cu adevărat stabil pentru că, la momentul respectiv, contractul meu cu ei era anulat,” spune el, menționând că a fost chemat în Los Angeles într-o zi. A fost de acord să meargă imediat, spune el, însă cu condiția semnării unui alt tip de contract. Din păcate, cererea lui a fost refuzată.

„La momentul respectiv, era clar că nu exista nicio oportunitate de dezvoltare pentru mine,” spune el legat de contractul care i-a fost oferit – la fel ca cele dinainte. „Așa că am refuzat oferta”.

Ulterior, Sergio a încercat să dea de ceilalți muzicieni din Deftones, nu a primit niciun răspuns, iar peste câteva zile a primit un e-mail de la avocatul lor în care îi era explicat că oferta a fost retrasă.

Chiar și așa, Vega le urează toate cele bune foștilor colegi și menționează că a învățat câte deva de la fiecare dintre ei. „Când m-ați adus (în trupă), ați trezit în mine un nou simț al pasiunii pentru muzică, pe care îl voi prețui mereu și pe care îl voi purta cu mine. Mi-ați schimbat cu adevărat viața,” transmite el.

Foto: Instagram, Sergio Vega