Rock News

Phil Demmel încă susține că Machine Head este un proiect muzical incredibil

Deși a părăsit Machine Head acum aproape patru ani, Demmel încă respectă talentul lui Robb Flynn și muzica lansată de fosta sa formație.

Phil Demmel a crescut ca musician alături de Machine Head, ceea ce e și normal – doar a facut parte din grupul ăla timp de șaisprezece ani. Deși a părăsit trupa cu patru ani în urmă, asta nu înseamnă că nu s-a bucurat de multe momente plăcute petrecute alături de colegi. Artistul mărturisește într-un interviu acordat pentru Rock Talks și preluat de Blabbermouth că nu are nimic negativ de spus despre fosta sa formație, și nici despre aptitudinile muzicale ale solistului Robb Flynn.

„Am părăsit trupa acum aproape patru ani,” recunoaște el. „[Robb] a pus bazele formației în ’92. Au trecut treizeci de ani, frate – au trecut treizeci de ani și încă merge extrem de bine. Sunt lucruri care mi-au displăcut când eram în trupă, dar tipul este un muzician incredibil; știe cum să scrie o piesă. Este un chitarist atât de subestimat [...] și are trupa care se descurcă extrem de bine treizeci de ani mai târziu. Nu am cum să zic ceva negativ legat de asta. Nu o să o fac,” explică Demmel.

Artistul simte nevoia să clarifice că o mare parte din ce a declarat în trecut se datora faptului că nu putea spune public ce își dorea și existau întrebări care cereau un răspuns. „Nu cred că l-am pus la pământ. Am spus adevărul despre unele lucruri, dar nu am zis nimic de genul Oh, e un ratat. Nu o să fac asta pentru că nu este adevărat. Așa că este timpul să depășim momentul,” continuă Phil.

După cum ți-am povestit deja, Demmel a părăsit Machine Head din cauza faptului că Flynn nu prea mai lua în considerare părerile colegilor. „Nu mai rezonam ca oameni. Cred că Robb a deviat de la ideea de trupă și a rămas pe drumul lui. În loc să încercăm să ne unim viziunile, a ajuns să ne spună, pur și simplu, ce vom face,” a mărturisit chitaristul pentru Talk Toomey.

Foto: James Willard (via Guitar World)