Rock News

Tobias Forge (Ghost): Iată ce melodie recomandă artistul pentru un prim contact cu trupa sa

Poate te-ai aștepta ca Tobias Forge să recomande „Rats”, sau chiar „Square Hammer”, însă alegerea solistului Ghost este una surprinzătoare.

Când prietenii îți recomandă un nou grup despre care „cum de nu ai auzit încă?” sau pe care „trebuie neapărat să îl asculți, preferabil de acum 3 ani”, e clar că sunt fani înfocați. Tocmai de aceea, e posibil să le fie foarte greu să aleagă piesa perfectă pe care să ți-o arate întâi și-ntâi, astfel încât să înțelegi și tu de unde obsesia asta.

Din fericire, dacă vrei să le prezinți prietenilor proiectul Ghost, al lui Tobias Forge, nu mai trebuie să îți faci griji. Într-un interviu acordat pentru Revolver și preluat de Loudwire, artistul a ales personal ce piesă ar trebui fanii să recomande din repertoriul Ghost.

„Consider că Cirice este o piesă potrivită în cazul ăsta, pentru că adună laolaltă multe dintre conceptele lirice și melodice ale trupei,” spune Tobias. „Există ceva metal acolo, dar și [...] melodicitate. Există un fel de element androgin pe care îmi place să îl cultiv în piesele noastre și cred că Cirice are acea ambiguitate – este menit să sune periculos. Este menit să sune dual și oarecum înșelător. Dar o poți asculta și ca o melodie pentru confort,” explică Forge.

Artistul susține că, până la urmă, scopul trupei sale este să aducă un anumit nivel de confort ascultătorilor. „Vrem ca oamenii să înțeleagă că există speranță. Nimic nu durează veșnic – nici măcar lucrurile negative. Totul este fluid. Cred că pe Cirice se regăsește treaba asta în cea mai mare parte”.

Săptămâna asta, muzicienii de la Ghost abia ce ne-au oferit „Twenties”, încă un single extras de pe noul album de studio „Impera” (mai multe detalii aici). Melodia cea nouă și alte două singleuri deja lansate de pe disc pot fi ascultate mai jos.

Cu Ghost am avut ocazia să ne întâlnim în 2019, în București, tocmai la Arena Națională, când au cântat în deschiderea concertului susținut de Metallica.

Foto: Facebook, Ghost