Rock News

Ucrainenii de la Jinjer condamnă invazia Rusiei în țara lor natală

Artiștii de la Jinjer fac apel la ajutorul fanilor - mai ales cei din Rusia - pentru a opri „violența și moartea” nejustificate a „celor inocenți”.

După cum probabil știi deja, Ucraina este atacată pe numeroase fronturi de către trupele ruse, încă de joia trecută. Una dintre formațiile noastre preferate, Jinjer, este originară din Ucraina, iar muzicienii au publicat o declarație oficială legată de evenimentele din ultimele zile. Conform publicației online Metal Hammer, artiștii și familiile lor sunt în siguranță, iar ei condamnă ferm invazia ordonată de Președintele rus, Vladimir Putin.

Putin a început războiul împotriva țării suverane și independente #Ucraina. Fiți siguri că în acest moment depindem de voi, de fanii noștri din toate țările – să susțineți Ucraina și pacea în țara noastră prin orice modalitate posibilă – mai ales fanii noștri din Rusia, voi și opiniile voastre contați cel mai mult în acest moment,” scrie grupul. „NIMIC nu poate justifica violența și moartea celor inocenți, iar asta este exact ce se întâmplă în țara noastră în momentul ăsta. Opriți războiul din Ucraina acum!”.

Pe data de 24 februarie, joia trecută, trupele rusești au intrat pe teritoriul Ucrainei, iar Președintele ucrainean Volodimir Zelenskiy a declarat, conform G4Media, că el a fost identificat drept „ținta numărul unu”. „Potrivit informaţiilor noastre, inamicul m-a transformat în ţinta numărul unu, iar pe cei din familia mea în ţinta numărul doi. Vor să distrugă politic Ucraina distrugându-l pe şeful statului,” a spus Zelenskiy.

Între timp, numeroase state, printre care și România, au trimis ajutoare către Ucraina. De asemenea, împotriva Rusiei a fost impus „cel mai dur pachet de sancţiuni care a fost aplicat vreodată”, conform șefului diplomaţiei UE, Josep Borrell (via Digi24).

Foto: Facebook, Jinjer