Rock News

Oliver Sykes (BMTH): Iată care a fost primul disc metal pe care l-a ascultat vreodată

Solistul Oliver Sykes povestește că primul disc metal pe care l-a ascultat i s-a părut prea heavy. După ce a dat replay de câteva ori, însă... i s-a cam schimbat părerea.

Prin anii 2000, englezii de la BMTH făceau senzație printre adepții scenei emo cu ritmurile violente și părțile de screamo asupra cărora insista solistul Oliver Sykes. De atunci și până acum, multe lucuri s-au shimbat – pe lângă faptul că popularitatea grupului a crescut amețitor de repede, și stilul formației s-a schimbat palpabil. În ciuda noutăților, la bază stau aceleași elemente heavy definitorii, iar Oli își amintește cu plăcere de primul disc heavy pe care l-a ascultat vreodată și care l-a inspirat să se apuce de muzica pe care o creează. 

Într-o sesiune de întrebări la care a participat pentru Sobre La Dosis, conform Loudwire, artistul a dezvăluit care au fost circumstanțele care l-au forțat să se îndrăgostească de muzica heavy. „Primele albume (n.r. metal pe care le-am cumpărat) au fost Linkin Park și chestii de genul. Dar primul disc la care chiar m-am gândit «Wow. Ăsta e metal adevărat» a fost unul semnat Killswitch Engage,” spune Sykes.

Când am dat play discului ăluia pentru prima oară,” mărturisește Oli despre „Alive or Just Breathing” (2002), „m-am gândit «Oh, Doamne, asta e prea heavy». Ne duceam în vacanță, mergeam cu autobuzul din Anglia până în Spania și dura vreo douăzeci și patru de ore,” povestește el. „Am cumpărat (n.r. albumul) înainte de a urca în autobuz, apoi, când l-am ascultat pentru prima oară, m-am gândit «Asta e prea heavy pentru mine, nu-mi place. E prea nebunesc»”.

Din fericire, artistul nu avea ce altceva să mai asculte până în Spania, așa că a păstrat materialul pe repeat. Până a ajuns la destinație, își amintește el, deja era îndrăgostit de disc – iar asta i-a deschis apetitul pentru diverse tipuri de death metal.

Foto: Facebook, Bring Me The Horizon