Rock News

Top 5 cele mai reușite colaborări ale lui Mike Shinoda

Mike Shinoda, deși este cunoscut datorită proiectului Linkin Park, a lucrat din greu și pe cont propriu: iată care sunt cele mai tari colaborări pe care le-a lansat.

Despre Mike Shinoda mai mult ca sigur ai auzit – cel mai probabil în cadrul vreunei discuții despre Linkin Park sau poate despre moartea solistului Chester Bennington. Într-adevăr, cel mai de succes proiect al lui Shinoda până în acest moment a fost LP. Dar asta nu înseamnă că artistul nu a luat lumea în piept și pe cont propriu. Puțini știu că Shinoda, spre deosebire de Chester (care este cel mai des asociat cu formația în cauză) a fost unul dintre fondatorii Linkin Park, încă de pe vremea când aceasta se chema Xero.

Un singur proiect nu l-a satisfăcut, însă, pe Mike. Câțiva ani mai târziu, dar în paralel cu LP, Shinoda a pus bazele unui alt proiect, denumit Fort Minor, prin intermediul căruia se putea exprima în stil hip-hop.

Totuși, adevăratul moment în care Shinoda s-a apucat de muzică solo a fost acela în care a avut nevoie de o modalitate prin care să își proceseze și exprime sentimentele: moartea lui Chester. După acest eveniment care a marcat profund comunitatea rock, Mike a lucrat intens la albumul „Post Traumatic”. Cu toate astea, solistul i-a invitat alături de el pe alți câțiva muzicieni, cu care a colaborat pentru a-și transmite mai ușor mesajul.

După ce le-a prins gustul, Mike nu a mai putut renunța la colaborări. Astfel, două dintre cele trei discuri ce au urmat („Dropped Frames, Vol. 1”, „Dropped Frames, Vol. 2” și „Dropped Frames, Vol. 3”) poartă și amprenta altor muzicieni.

Dintre toate colaborările lui Shinoda, noi ne-am străduit să le alegem pe cele mai catchy – iată, mai jos, ce a ieșit:

1. „About You” (feat. blackbear)

2. „Isolation Bird” (feat. Money Mark)

3. „Make It Up as I Go” (feat. K.Flay)

4. „Astral” (feat. Elise Trouw)

5. „Lift Off” (feat. Chino Moreno, Machine Gun Kelly)

Foto: Facebook, Mike Shinoda