Rock News

10 lucruri pe care nu le știai despre Axl Rose

Roagă pe oricine de pe stradă să-ți spună 3 trupe rock care au făcut istorie și Guns N’ Roses se va regăsi în răspunsurile tuturor. E greu de imaginat universul muzicii rock de până acum fără influența enormă pe care a avut-o această formație, iar Axl Rose este, fără doar și poate, întruchiparea cuvântului „rockstar”.

Acestea fiind spuse, și pentru că pe 6 februarie Axl împlinește 60 de ani, ne-am gândit să-ți prezentăm câteva lucruri mai puțin știute despre solistul Guns N’ Roses.

1. Când a venit pe lume, Axl a primit numele tatălui său: William Bruce Rose, iar lucrurile nu erau deloc roz în familia sa, având în vedere că mama lui avea 16 ani, și era încă la școală, iar tatăl lui avea 20 de ani și era un delincvent local din orașul Lafayette.

2. De fapt, Axl nu și cunoscut niciodată cu adevărat tatăl. Acesta l-a molestat când avea 2 ani, iar mama lui l-a părăsit și s-a recăsătorit cu Stephen L. Bailey, despre care Axl a crezut până la 17 ani că este adevăratul său tată. În 1984 William Bruce Rose Sr. a fost omorât de un partener de afaceri ilicite, iar Axl a descoperit adevărul despre tatăl său mai târziu. Scârbit de ce aflase despre părintele biologic și că-i poartă numele, el și l-a schimbat în Axl, după trupa în care activa atunci, în 1986.

3. În adolescență, Axl a fost arestat de peste 20 de ori în Lafayette - orașul natal - pentru tot felul de infracțiuni mărunte, cum ar fi comportament indecent sau tulburarea liniștii publice.

4. Până să aibă succes cu trupa sa, Axl a avut în paralel mai multe job-uri mărunte, dar a fost și „cobai” într-o cercetare științifică făcută de UCLA, în care i s-a cerut să fumeze țigări în continuu pentru 8 dolari pe oră.

5. În 1987, trupa GN’R a avut un vizitator special pe platoul de filmare al videoclipului „It’s So Easy” – David Bowie. Însă, n-a fost începutul unei prietenii frumoase, pentru că Axl l-a luat la pumni pe Bowie și l-a dat afară pentru că acesta ar fi flirtat cu iubita lui de atunci Erin Everly.

6. Apropo de Erin, ei îi este dedicată piesa „Sweet Child o' Mine”, single-ul responsabil pentru succesul enorm de care s-a bucurat albumul de debut „Appetite for Destruction”.

7. Contrar a ceea ce ar putea crede mulți dintre fanii săi, Axl este un mare fan al muzicii lui Elton John. De fapt, cei doi au și cântat împreună în 1992 la evenimentul The Freddie Mercury Tribute Concert pe Stadionul Wembley. Atunci, cei doi au cântat în duet piesa „Bohemian Rhapsody”. În plus, Freddie Mercury a fost numit de Axl drept artistul său preferat.

8. Spuneam mai devreme că Axl a avut mai multe job-uri mărunte. Printre ele s-a numărat și cel de pescar pe lacul Eerie, din Ohio. Acolo el câștiga 4 dolari pe oră, iar piesa „Out To Get Me”, ar fi despre faptul că Axl se simțea înșelat la bani de ceilalți pescari.

9. În 1991, Axl era într-o relație destul de tumultoasă cu supermodelul Stephanie Seymour. Aceasta a și apărut în videoclipurile „Don't Cry” și „November Rain”. De asemenea, Axl a devenit foarte atașat de fiul cel mic al lui Seymour, Dylan, și a încercat să fie o figură paternă bună pentru acesta, având în vedere că din viața sa a lipsit cu desăvârșire una. Cei doi s-au logodit în 1993, dar s-au despărțit definitiv câteva săptămâni mai târziu.

10. Pe piesa „Rocket Queen”, Axl a simțit nevoia să includă și sunetele unei partide de sex. Așa că a convins-o pe Adriana Smith, care era prietena toboșarului trupei (Steven Adler), să facă sex cu el în cabina de înregistrare. Ea a acceptat pentru „de dragul trupei” și pentru o sticlă de Jack Daniel’s. Sunetele înregistrate atunci pot fi auzite începând cu minutul 2:15.