Rock News

David Coverdale nu are habar de ce reuniunea Led Zeppelin nu se întâmplă: „Mi-ar plăcea ca Jimmy Page să-și împlinească visul”

David Coverdale, care a colaborat cu Jimmy Page la un album bine primit în urmă cu aproape 30 de ani, a fost întrebat într-un interviu recent acordat podcast-ului „Radio Forrest” dacă este corectă afirmația potrivit căreia Robert Plant este principala piedică pentru reuniunea Led Zeppelin.

În ciuda încercărilor promotorilor de a determina trupa să se reformeze pentru o serie de concerte, Plant rămâne angajat în noua sa direcție muzicală în domeniul „Americana” bazat pe roots și blues.

Coverdale a spus: „Acesta nu este deloc domeniul meu. Tot ce pot să vă spun este că mi-ar plăcea ca Jimmy Page să-și împlinească visul de a face din nou un turneu cu Led Zeppelin. Și Jonesy [basistul John Paul Jones] — amândoi sunt grozavi. Și Jason [Bonham] este alegerea evidentă [pentru a cânta la tobe pentru un Led Zeppelin reunit] — știi, fondul genetic. John [Bonham] a fost așa o parte integrantă — mult mai important decât cred unii oameni, să ai un baterist ca acesta. Te face să structurezi muzica complet diferit, astfel încât tobele să respire. [Au făcut] înregistrări frumoase, perfecte."

Revenind la perspectiva unei întâlniri Led Zeppelin, Coverdale a continuat: "Nu am idee de ce nu se întâmplă. Sunt foarte fericit că am o prietenie și o relație grozavă, de susținere, de admirație reciprocă, cu Jimmy. Am avut marea plăcere să [obțin] drepturile înapoi asupra discului COVERDALE/PAGE și acum am putea face tot ce ne dorim cu el. Pentru că în 2023 este cea de-a 30-a aniversare [de la lansarea LP-ului COVERDALE/PAGE]. Și avem melodii nelansate. Vom face o compilație pentru aniversare, după cum vă puteți imagina.”

La lansare, „Coverdale/Page” s-a vândut puternic, ajungând pe locul 4 în topul albumelor din Marea Britanie și pe locul 5 în SUA.

Albumul a devenit în cele din urmă platină în SUA, în ciuda faptului că proiectul în ansamblu a fost afectat de eticheta „clona Led Zeppelin” și de comentariile lui Robert Plant, care și-a exprimat deschis disprețul pentru Coverdale, referindu-se la el drept „David Cover-version”.

Coverdale a fost la fel de amabil în răspunsul său, spunând despre solistul Led Zeppelin: „Cu siguranță nu există dragoste pierdută între mine și Robert... Nu i-aș trimite mâncare pentru pisici dacă ar muri de foame”.

Foto: getty Images/ Guliver.