Rock News

Gene Hoglan părăsește formația Testament

„Gene Hoglan va fi întotdeauna un membru al familiei și vă rugăm pe toți să vă alăturați nouă în a-i ura numai bine de acum înainte,” spun ceilalți membri HammerFall.

După mai mult de un deceniu în care a reușit să ridice materialul lansat de Testament la un alt nivel, toboșarul Gene Hoglan a simțit că a venit momentul ca drumul lui să se despartă de cel al colegilor de formație. Între programul lui Hoglan și cel al trupei au existat atât de multe conflicte, relatează Ultimate Guitar, că soluția asta a fost preferabilă pentru toți cei implicați.

Artiștii declară că sunt foarte recunoscători că l-au avut alături pe Gene pentru atâta timp și pentru atâtea materiale de studio. „Din păcate, turneele suplimentare și proiectele solo din 2022 ale fratelui nostru Gene sunt într-un conflict de nedepășit cu concertele Testament reprogramate după doi ani pierduți din cauza pandemiei”. Astfel, pentru a nu anula sau amâna reprezentațiile niciunuia dintre proiecte, membrii grupului au luat decizia de a se separa – cu toată prietenia.

„Având în vedere că Gene începe un nou capitol, îi mulțumim din inimile noastre pentru că a adus cel mai puteric sunet de tobe în Testament și în heavy metal. Nu ne îndoim nicio secundă că va continua să o facă așa cum numai el poate,” spun muzicienii. „Gene Hoglan va fi întotdeauna un membru al familiei și vă rugăm pe toți să vă alăturați nouă în a-i ura numai bine de acum înainte”.

Hoglan a contribuit la patru dintre albumele lansate de Testament: „Demonic” (1997), „Dark Roots of Earth” (2012), „Brotherhood of the Snake” (2016) și „Titans of Creation” (2020).

Foto: Facebook, Testament