Rock News

Ibaraki (Matt Heafy feat. Ihsahn) ne aduc melodia „Tamashii No Houkai”

Hai să asculți, în sfârșit, colaborarea pe care cei doi artiști au promis de ani buni să ne-o ofere.

Proiectul pe care Matt Heafy și Ihsahn ne tot promit că îl pun la cale de ani buni a văzut, în sfârșit, lumina zilei. După cum relatează publicația online Heavy Consequence, cei doi artiști au colaborat  pentru un proiect black metal denumit Ibaraki. În același timp, muzicienii au lansat deja și prima colaborare: piesa „Tamashii No Houkai”.

Titlul melodiei înseamnă „frângerea sufletului”, explică Matt. „Este un termen japonez care nu exista înainte, ci este unul pe care l-am creat pentru a ilustra însemnătatea piesei,” spune el.

Melodia este compusă cu ajutorul lui Ihsahn, care are rolul de mentor al lui Heafy de foarte multă vreme. „Compunerea piesei ăsteia a fost un punct de cotitură pentru Ibaraki – a rezumat totul din trecutul, prezentul și viitorul a ceea ce credeam că a fost, este și ar putea fi black metalul. Tamashii No Houkai este rezumatul și reprezentarea perfectă a tot ceea ce este... și va fi Ibaraki”.

În septembrie, Heafy ne-a mărturisit că albumul pentru care a colaborat cu Ihsahn era deja gata. „(Ihsahn) produce și scrie alături de mine la albumul ăsta de vreo unsprezece ani,” declara Matt pentru The Jasta Show (via Ultimate Guitar), „și va apărea, în sfârșit, la jumătatea anului viitor, ceea ce ar trebui să fie distractiv. Obișnuiam să îi spunem Mrityu, nume luat din Ashtanga yoga, ce se referă la conceptul vieții și morții, la fel ca ouroboros, la fel ca Enso în cultura japoneză, ideea că viața și moartea se află mereu în simbioză,” explica solistul.

Foto: Facebook, Matt kiichichaos Heafy