Rock News

Korn: Top 5 cele mai tari melodii nu-metal

Deși le-a fost greu să accepte încadrarea în genul nu-metal, muzicienii sunt acum mândri de asta. Iată care sunt melodiile care ne demonstrează că își merită toate titlurile și premiile.

De la debut și până acum, americanii de la Korn nu numai că s-au bucurat de un succes nebunesc, ci și-au creat chiar propriul stil muzical – câte formații se mai pot mândri cu asta? De-a lungul unei cariere de aproape treizeci de ani, artiștii au lansat paisprezece LP-uri, câștigând, de asemenea, două premii Grammy, două premii din partea publicației Kerrang! și două premii acordate de Alternative Press.

La palmaresul pe care îl au, e și normal să fie mândri de tot ce au realizat până acum. Cu toate acestea, artiștii nu au fost mereu mândri de statutul lor de pionieri ai nu-metalului. Conform unui interviu acordat de chitaristul Brian Welch pentru publicația online Metal Hammer, muzicienii sunt, acum, mulțumiți de titlul pe care îl poartă.

Suntem mândri să fim văzuți ca bătrâni ai genului,” spune artistul. „Este amuzant, niciunei formații care a fost asociată cu nu-metalul nu i-a plăcut vreodată titlul ăla, pentru că nu ne-am pus niciodată eticheta aia singuri, ci a făcut-o cel care a creat-o știi? Când ești într-o formție, vrei să iei tu deciziile, vrei să ai control asupra brandingului tău, iar noi am fost caracterizați de altcineva ca fiind astfel”. Din acest motiv, spune Welch, titlul nu le-a plăcut americanilor.

Acum, câteva decenii mai târziu, artistul recunoaște că nu-metalul a trecut testul timpului, iar membrii Korn sunt foarte fericiți că se pot lăuda că au pus bazele acestui gen muzical.

De-a lungul timpului, Korn au lansat și melodii mai puțin atractive, dar și piese absolut incredibile. Noi alegem să ne concentrăm pe părțile pozitive, așa că iată care sunt cele mai reușite cinci cântece ale grupului (via Billboard Active Rock):

  1. Never Never („The Paradigm Shift”, 2013)
  2. Twisted Transistor („See You on the Other Side”, 2005)
  3. Here To Stay („Untouchables”, 2002)
  4. Coming Undone („See You on the Other Side”, 2005)
  5. Evolution („Korn II”, 2007)

Foto: Instagram, Korn, @timsaccenti