Rock News

Meshuggah ne oferă câteva detalii despre noul album de studio

Iată când a început procesul de creație pentru noul disc și care a fost cea mai mare schimbare cu care s-a confruntat grupul în acest context.

Date exacte despre noul album semnat Meshuggah nu avem, însă muzicienii nu se sfiesc să povestească despre material. Într-un interviu acordat pentru publicația online Metal Hammer, chitaristul Mårten Hagström și toboșarul Tomas Haake au explicat de când au început să lucreze la album, povestind și despre schimbările ce au avut loc în universul grupului.

Cred că adevăratul punct de plecare a fost la câteva luni după cel mai recent turneu al nostru,” a mărturisit Tomas, „undeva prin octombrie 2019. Începusem încet-încet în 2018, dar până în octombrie 2019 nu am început treaba mai serios, să lucrăm câte patru, cinci sau șase zile pe săptămână, între patru și opt ore pe zi”.

Cea mai mare schimbare pentru grup, povestește Mårten, a constat în pauza luată de chitaristul Fredrik Thordendal pentru a se ocupa de propriul album solo. „Urma să fie chitaristul principal și avem nevoie de el să își ocupe rolul oricând simțim că piesele cer aportul liderului Meshuggah Fredrik Thordendal cu adevărat... dar ar fi o minciună să spunem că nu s-a schimbat nimic de când a luat o pauză”.

Până una-alta, noi vom face tot posibilul să îți aducem vești despre cel de-al nouălea album semnat Meshuggah pe măsură ce apar, așa că stai cu ochii pe Rockfm.ro.

Foto: Instagram, Meshuggah