Rock News

Josh Todd (Buckcherry) nu a mai băut de aproape treizeci de ani

Artistul ne povestește despre perioada în care se droga și bea la greu, explicându-ne cum s-a lăsat și cum a rezistat până acum chiar dacă e înconjurat de substanțe.

De aproape trei decenii, solistul formației Buckcherry mărturisește că nu a mai pus gura pe alcool. Într-un interviu acordat pentru RockSverige și preluat de publicația online Blabbermouth, Josh Todd a explicat cum a reușit să atingă pragul de douăzeci și șapte de ani fără să bea, mai ales că este mereu înconjurat de băutură - și de alte substanțe.

„Droguri și alcool sunt peste tot,” spune el. „Dacă ești un om de afaceri bogat, sunt o grămadă [de substanțe]. Există droguri și alcool peste tot, nu numai la muzicieni”. Todd mărturisește că are numeroase metode de a sta departe de substanțe: meditație, întâlniri, lucrul cu alți oameni și chiar punerea gândurilor pe hârtie.

Chiar și așa, artistul declară că nu încearcă să convingă pe nimeni să nu bea sau să nu se distreze altfel. „Dacă ție îți este ok să te faci lat, să fii binecuvântat. Pentru mine nu a mai funcționat după o vreme. Obișnuiam să mă fac praf între vârstele de treisprezece și douăzeci și trei de ani. Nu m-ați fi recunoscut. Am fost un drogat și un alcoolic și pur și simplu nu îmi mai era ok,” povestește Todd.

Chiar și așa, solistul mărturisește că nu se sfiește chiar să le ruleze jointuri celor din echipă care se distrează în felul ăsta.

Cât despre modul în care a reușit să se lase de droguri și de băutură – au existat numeroși factori determinanți: un episod de intoxicație alcoolică, nașterea primului său copil etc. „Am avut multe momente […] de claritate în timp ce beam și mă drogam, dar nu puteam să mă opresc. Așa am reușit să mă las și să nu mai privesc înapoi. Știam că atâta timp cât pun asta pe primul loc în viața mea, toate celelalte lucruri aveau să meargă. Și uite-te la mine – a funcționat”.

Dovada clară a succesului solistului este dată chiar de cariera sa alături de Buckcherry, trupă care a lansat deja cel de-al nouălea album, „Hellbound”, în iunie.

Foto: Facebook, Buckcherry