Rock News

Eric Clapton a câștigat procesul împotriva unei femei care a pus la vânzare pe eBay un album de-al lui, de contrabandă, cu 11 $

O femeie în vârstă de 55 de ani (Gabriele) va plăti cheltuielile de judecată atât pentru ea, cât și pentru Eric Clapton, după ce chitaristul a dat-o în judecată pentru vânzarea unui CD contrabandă live pe eBay. Eric Clapton a cîștigat procesul.

Potrivit ziarului german Bild, CD-ul de contrabandă „Live USA” a fost achiziționat de regretatul soț al inculpatei de la un magazin în urmă cu mai bine de 30 de ani. Gabriele a continuat să listeze albumul pe eBay pentru 9,95 EUR (~11 USD) în iulie, după care Clapton – invocând natura ilegală a albumului – a trimis instanței o declarație autentificată în faţa instanţei judecătoreşti.

Tribunalul Regional Düsseldorf i-a dat dreptate lui Clapton, iar pe 15 decembrie a respins recursul lui Gabriele P la hotărârea inițială, spunând că faptul că nici nu a cumpărat ea însăși CD-ul inițial și nici faptul că nu știa, la momentul în care l-a listat pe eBay, că acesta este de contrabandă, nu au nicio importanță.

Femeia riscă acum cu o amendă de 250 000 de euro sau o pedeapsă de șase luni de închisoare dacă își continuă eforturile de a vinde albumul.

Foto: Getty Images/ Guliver.