Rock News

Arch Enemy își concentrează influențele optzeciste pe piesa „House Of Mirrors”

Acest sentiment de metal vintage este dat, spune Michael Amott, de chitara de început a cântecului, care a inspirat apoi și versurile.

Suedezii de la Arch Enemy nu au suportat ideea de a lăsa anul să se sfârșească fără a ne oferi ceva material inedit. Astfel, după cum ne anunță publicația online Revolver, grupul a revenit cu singleul „House Of Mirrors”, de care te poți bucura mai jos. Muzicienii ne-au mai adus și un videoclip pentru acesta, regizat de unii dintre mai-marii industriei – Grupa13.

„Din punct de vedere muzical, asta este o idee care îmi tot trecea prin minte de ceva timp și, în sfârșit, și-a găsit finalitatea,” povestește chitaristul Michael Amott. Artstul ne explică și cum s-a desfășurat procesul de compoziție: „Totul a început cu motivul de chitară ce dă startul piesei care, în mod natural, duce la sentimentul de metal optzecist vioi al versurilor”.

Despre versuri ne explică mai multe solista Alissa White-Gluz, care spune că piesa se strecoară în psihicul uman. „Am scris versurile într-o perioadă întunecată de lockdown strict, distopian și cred că oamenii vor putea rezona cu sentimentul ăla de a fi complet singur – dar niciodată cu adevărat singur – când ești înconjurat numai de versiuni alte tale din trecut și din viitor,” explică ea.

Foto: Facebook, Arch Enemy